Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder Berit 25+ online videokurser online videokonsultation
Gravid.dk på Trustpilot

Terminsberegner

Terminsberegner - udregn hvornår du har termin
Her kan du beregne din termin.

Terminsberegner – den nemme og hurtige måde, så du kan finde ud af hvornår du skal føde dit kommende barn, samt give et overblik over hvornår du skal til de forskellige vigtige undersøgelser.

Sådan bruges vores terminsberegner

For at finde ud af hvornår dit lille nye barn kommer til verden, skal du indtaste din sidste menstruations første dag i boksen herunder. Når terminsdatoen er udregnet får du et skema som viser dig hvor langt du er henne i din graviditet, og hvornår de forskellige store undersøgelser finder sted for netop dig, og ikke mindst hvornår du kan forvente din baby bliver født.

TERMINSBEREGNER

heading_decoration
clock_icon

Indtast sidste menstruations første dag:

DIT TERMINS RESULTAT

...

Din terminsdato:

 

Du er nu:

 

Periode for nakkefoldscanning:

 

(11. uge til og med 13. uge)

Periode for gennemscanning:

 

(18. uge indtil 22. uge)

Sandsynlig dato for undfangelse:

 

 

Bliv opdateret uge for uge

Som noget ekstra kan du hver uge få tilsendt en mail, hvor du kan følge med i, hvordan baby vokser og udvikler sig i løbet af ugen. Også de forandringer som sker i din egen krop, vil du få mulighed for at læse om. I mailen finder du også links til sider, som vil være yderst relevante for dig og din graviditet. 

Ydermere vil du i vores velkomstmail kunne finde ud af, hvordan det er at være gravid i lige præcis i din region, som der kan være ret stor forskel på landet rundt. Så skynd dig at taste dine data ind i vores terminsberegner, hvis ikke du allerede har gjort det.

Hvordan beregnes din termin? 

Varigheden af en normal graviditet vil vare ca. 40 uger. Men faktisk tæller man graviditetens begyndelse allerede fra kvindens sidste menstruations første dag. Det betyder altså, at kvinden slet ikke er gravid i de 2 første uger af graviditeten.

Det er nemlig først ca. 14 dage efter din menstruations første dag, at din ægløsning finder sted, og dermed er du altså ikke gravid i de første par uger, selvom man regner det med, og netop derfor starter vores graviditetskalender først fra uge 3. Du kan beregne din ægløsning hvis du vil have et estimat af hvornår den finder sted.

Hvordan beregnes ugerne i graviditeten?

En jordemoder vil altid regne din graviditet i uger ud fra Naegele’s reglen, hvilket godt kan forvirre lidt. Det er samme regel vores terminsberegner bruger herover. Når en jordemoder regner på, hvor langt du er henne i din graviditet, regner hun altid i hele uger. Det vil sige, hvor mange hele uger har du gennemført af din graviditet.

Dertil plusser hun de dage, du har gennemført af den uge du er i.  I vandrejournalen skrives graviditetsuger derfor som 10 (uger) + 1-6 (dage). De fleste gravide kvinder regner imidlertid mere ud fra den uge de er midt i. Det vil altså sige, at når jordemoder siger du er i uge 10 + 1-6, vil du selv sige at du er i 11. uge.

For at gøre det så let som muligt for dig, kalder vi her på Gravid.dk ugerne for den uge du er midt i. For at undgå misforståelser, vil du i parentes efter den nævnte uge, kunne følge jordemoderens beregning.

Gravid uge for uge

Terminsberegner - uge for uge, sådan vokser maven

Om du er langt inde i din graviditet eller du lige er startet, så kan det være virkelig spændende læsning, hvordan kroppen og den lille nye udvikler sig. Nedenstående kan du følge med i 1. til 3. trimester og alle ugerne der indgår. Vi har altså samlet alt det bedste, sjove og informative der foregår under gravidteten. Tryk her eller læs videre efter du benyttet dig af vores terminsberegner.

1. trimester

3. uge  –  4. uge  –  5. uge  –  6. uge  –  7. uge  –
8. uge  –  9. uge  –  10. uge  –  11. uge  –  12. uge

2. trimester

13. uge  –  14. uge  –  15. uge  –  16. uge  –  17. uge  –  18. uge  –  19. uge  –  20. uge  –
21. uge  –  22. uge  –  23. uge  –  24. uge  –  25. uge  –  26. uge  –  27. uge  –  28. uge

3. trimester

29. uge  –  30. uge  –  31. uge  –  32. uge  –  33. uge  –  34. uge  –  35. uge  –
36. uge  –  37. uge  –  38. uge  –  39. uge  –  40. uge  –  41. uge  –  42. uge

Video af fostrets udvikling

– set via udltralydscanning

Del artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
Jordemoder Berit
Jordemoder Berit
Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun medlemsklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.
Andre læste også:
Sang for det ufødte barn
Gravid
Vil du synge 1 sang for dit ufødte barn?

Synger du for dit barn i maven under din graviditet?Det kan faktisk være en god ide at synge eller nynne en sang for maven, fra du er halvvejs i din graviditet. I artiklen her kan du læse mere om, hvorfor det betaler sig at synge eller nynne for

Mindre liv og spark i den gravide mave
Gravid
Mindre liv fra maven når du er gravid

Spark og liv fra maven er dejligt Det er ikke usædvanligt, når det at mærke liv fylder meget i en graviditet. I artiklen her har vi derfor samlet viden om, hvornår du skal mærke liv, hvorfor det nogle gange kan være svært at mærke, samt hvad du skal