Terminsberegner – Hvornår har jeg termin?

Terminsberegner - find din terminsdato

Terminsberegner – den nemme og hurtige måde, så du kan finde ud af hvornår du skal føde dit kommende barn, samt give et overblik over hvornår du skal til de forskellige vigtige undersøgelser.

TERMINSBEREGNER

heading_decoration
clock_icon

Indtast sidste menstruations første dag:

DIT TERMINS RESULTAT

...

Din terminsdato:

 

Du er nu:

 

Periode for gennemscanning:

 

(11. uge til og med 13. uge)

Ultralydscanning:

 

(18. uge indtil 22. uge)

Sandsynlig dato for undfangelse:

 

 

Følg din graviditet

Få en opdatering hver uge på hvordan din baby udvikler sig og vokser i din mave. Den kommer direkte i din indbakke fra jordemoder Berit, som står klar til at følge dig tæt gennem hele din graviditet.

Indholdsfortegnelse

Brug vores terminsberegner

På Gravid.dk har du mulighed for at blive fulgt uge for uge af jordemoder Berit. Det gør du ved at indtaste din termin eller din sidste menstruations første dag i boksen herover. Når du via terminsberegneren indtaster eller beregner din termin, vil du til enhver tid kunne se præcis hvor langt du er henne i din graviditet og hvornår de forskellige store undersøgelser finder sted for netop dig.

Bliv opdateret uge for uge

Som noget ekstra kan du hver uge få tilsendt en mail, hvor du kan følge med i, hvordan baby vokser og udvikler sig i løbet af ugen. Også de forandringer som sker i din egen krop, vil du få mulighed for at læse om. I mailen finder du også links til sider, som vil være yderst relevante for dig og din graviditet. 

Ydermere vil du i vores velkomstmail kunne finde ud af, hvordan det er at være gravid i lige præcis i din region, som der kan være ret stor forskel på landet rundt. Så skynd dig at taste dine data ind i vores terminsberegner, hvis ikke du allerede har gjort det.

Hvordan beregnes din termin? 

Varigheden af en normal graviditet vil vare ca. 40 uger. Men faktisk tæller man graviditetens begyndelse allerede fra kvindens sidste menstruations første dag. Det betyder altså, at kvinden slet ikke er gravid i de 2 første uger af graviditeten.

Det er nemlig først ca. 14 dage efter din menstruations første dag, at din ægløsning finder sted, og dermed er du altså ikke gravid i de første par uger, selvom man regner det med, og netop derfor starter vores graviditetskalender først fra uge 3. Du kan beregne din ægløsning hvis du vil have et estimat af hvornår den finder sted.

Hvordan beregnes ugerne i graviditeten?

En jordemoder vil altid regne din graviditet i uger ud fra Naegele’s reglen, hvilket godt kan forvirre lidt. Det er samme regel vores terminsberegner bruger herover. Når en jordemoder regner på, hvor langt du er henne i din graviditet, regner hun altid i hele uger. Det vil sige, hvor mange hele uger har du gennemført af din graviditet.

Dertil plusser hun de dage, du har gennemført af den uge du er i.  I vandrejournalen skrives graviditetsuger derfor som 10 (uger) + 1-6 (dage). De fleste gravide kvinder regner imidlertid mere ud fra den uge de er midt i. Det vil altså sige, at når jordemoder siger du er i uge 10 + 1-6, vil du selv sige at du er i 11. uge.

For at gøre det så let som muligt for dig, kalder vi her på Gravid.dk ugerne for den uge du er midt i. For at undgå misforståelser, vil du i parentes efter den nævnte uge, kunne følge jordemoderens beregning.

Gravid uge for uge

Terminsberegner - uge for uge, sådan vokser maven

1. trimester

3. uge  –  4. uge  –  5. uge  –  6. uge  –  7. uge  –
8. uge  –  9. uge  –  10. uge  –  11. uge  –  12. uge

2. trimester

13. uge  –  14. uge  –  15. uge  –  16. uge  –  17. uge  –  18. uge  –  19. uge  –  20. uge  –
21. uge  –  22. uge  –  23. uge  –  24. uge  –  25. uge  –  26. uge  –  27. uge  –  28. uge

3. trimester

29. uge  –  30. uge  –  31. uge  –  32. uge  –  33. uge  –  34. uge  –  35. uge  –
36. uge  –  37. uge  –  38. uge  –  39. uge  –  40. uge  –  41. uge  –  42. uge

Video af fostrets udvikling

– set via udltralydscanning

Om forfatteren

Jordemoder Berit

Jordemoder Berit

Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun Gravidklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.

Prøv Gravidklubben gratis

Få jordemoderhjælp, kurser, e-bøger, lynguides, ugentlige live sessioner – ALT SAMMEN FOR GRAVIDE OG NYBAGTE FORÆLDRE

Læs mere om Gravidklubben her eller prøv den gratis i 7 dage

Halvårligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 99,- / MÅNED Betal kr. 595,- nu og spar 50% ift. et månedsmedlemskab
  • Personlig sparring med jordemoder Berit
  • Få kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser
Anbefalet

Månedligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 199,- / MÅNED Betal kr. 199,- pr. måned du er medlem
  • Personlig sparring med jordemoder Berit
  • Få kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser

Seneste artikler