Gravid foster uge 26
Følg med i din graviditet og se hvad der sker med din baby i uge 26

Gravid uge 26 (26. uge 25+0 – 25+6)

Picture of Af Jordemoder Berit
Af Jordemoder Berit

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Barnet

Gravid uge 26 – vil barnets øjne være helt udviklede og det kan formentlig skelne mellem lys og mørke. Den ligger fortsat og lytter med på, hvad der foregår uden for livmoderen, og det er ikke kun dine lyde, den vil kunne genkende, når den bliver født; den vil også genkende din lugt.

Lugten af far skal den lige lære at kende, det er derfor vigtigt, at far ikke bruger alt for meget parfume de første dage efter fødslen.

Kønnet tager form

Kønnet begynder at færdigudvikle sig nu. Hos drengene begynder testiklerne at bevæge sig ned i pungen. For pigernes vedkommende begynder skeden at forme sig.

Fostret er for alvor i gang med at danne et godt fedtlag. Fostret arbejder videre på at danne fedt de sidste par måneder inden fødslen.

Barnet vokser sig i denne uge til at være ca. 31 cm og vejer ca. 900 g. Jo ældre fostret er, jo tydeligere bliver de forskellige genetiske forskelle, der er på længde og vægt. Derfor er vægt- og længdeangivelser for fosterets alder kun vejledende.

Kvinden – Gravid uge 26

Din livmoder er på størrelse med en fodbold nu og skubber til ribbenene, mavesækken og mellemgulvet. Du kan opleve en heftig halsbrand, du bliver måske nødt til at begynde at spise mindre måltider, men så til gengæld spise oftere.

Halsbrand kommer som regel efter store måltider, men igen er det meget forskelligt fra gravid til gravid, hvor meget man mærker til de forskellige gener, der kan være forbundede med graviditet. Du kan læse mere om generne her.

Ryggen skyder frem

Livmoderens vækst medvirker også til, at du begynder at forandre dit tyngdepunkt. Mavemusklerne begynder at svækkes, og derfor rykkes dit tyngdepunkt fremad, og du kan komme til at bevæge ryggen indad.

På dette tidspunkt kan det være en god ide at begynde at gå til en eller anden form for graviditetsgymnastik eller yoga. Du kan finde gode råd om motion her. Det er vigtigt at styrke kroppen i den sidste fase af graviditeten, og du kan måske også få nogle gode tips til stillinger, hvor du kan få slappet helt af.

Efterhånden som maven bliver større, kan det være sværere at finde hvile og lindring for lænden. En god måde at afspænde ryggen på, er ved hjælp af Rebozo. Hvis du vil vide mere om Rebozo, kan du finde information og øvelsesvejledninger her. Ønsker du andre nyheder og gode fif i forbindelse med graviditet så tryk her og besøg vores facebook-side.

Tilbage til uge 25
Videre til uge 27