Gravid foster uge 42
Følg med i din graviditet og se hvad der sker med din baby i uge 42

Gravid uge 42 (42. uge 41+0 – 41+6)

Af Jordemoder Berit
Af Jordemoder Berit

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Barnet

Når du er gravid i uge 42, er det ikke sikkert, at den lille vokser så meget mere, men den vil formentlig veje omkring 3700-3800 g og måle 53 cm.

Moderkagen kan på nuværende tidspunkt begynde at miste sin evne til at bringe ilt og næring til den lille. Det er også derfor, at det er vigtigt at være opmærksom på,  at den lille bevæger sig lige så meget, som han eller hun plejer.

Igangsættelse?

Du vil formentlig også blive tilbudt en igangsættelse i løbet af denne uge.

Det kan variere lidt fra hospital til hospital, præcis hvornår du får tilbuddet. Men husk, at det kun er et tilbud, og ønsker man ikke at gøre brug af dette tilbud, vil dit fødested tilbyde dig nogle ekstra scanninger og kontroller for at sikre sig, at din moderkage fungerer, og at der er fostervand nok til, at din graviditet kan fortsætte. Du kan læse mere om igangsættelse af fødslen her.

Kvinden – Gravid uge 42

Fortvivl ikke… Der er endnu ingen børn, der er blevet inde i livmoderen, så din lille baby skal også nok snart komme ud til dig!
Brug tiden på dig selv, din partner eller større søskende; lige om lidt er der nemlig ikke ret meget tid til at være kærester, husmor eller til egen forkælelse.

Undgå stress

Din krop har brug for, at du har tillid til den og tror på, at den ved, hvad den skal. Hvis du er rigtig utålmodig, bliver kroppen stresset. En stresset krop kan have en negativ effekt på den proces, som skal sætte din fødsel i gang.

Så tænk over, hvad der gør dig glad og afslappet. Fyld så dine dage med alt det, som gør dig godt. I artiklen her kan du finde inspiration til at få din gravide krop i balance.

Tilbage til uge 41