Logo Gravid.dk
Søg
Close this search box.
Gravid foster uge 7
Følg med i din graviditet og se hvad der sker med din baby i uge 7

Gravid uge 7 (7. uge 6+0 – 6+6)

Picture of Af Jordemoder Berit
Af Jordemoder Berit

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Barnet

Gravid uge 7 – nu kan der skimtes en lille luffe på hver side af embryonet. Lufferne danner grundlaget for hænderne. Anlæggene til fingrene kan også lige anes. Der skyder små knopper ud, hvor benene engang kommer til at være.

Antydningen af et ansigt begynder at kunne anes: pigmentpletter på siden af hovedet er begyndelsen til øjnene, der langsomt udvikles i de næste par måneder. Øjnene vil langsomt bevæge sig om foran til ansigtet.
Huden er dannet, men er stadig så tynd, at man kan kigge igennem den.

Dit barn er 5-10 millimeter lang

Gravid uge 7 – Der dannes også et hul, hvor munden en gang kommer til at være samt bittesmå næsebor. Huden er stadig så ufuldstændig, at det er muligt at se tværs gennem embryonet. En ultralydsscanning kan vise embryonet, og det lille hjerte, der slår. Embryonet er ca. 5-10 mm langt. Det vokser ca. en millimeter om dagen i denne uge. Du kan se mere om din babys størrelse her.

Kvinden

Måske er du ved at segne af træthed på nuværende tidspunkt. Dette skyldes hormonpåvirkningen fra det lille embryon. Der er ikke så meget andet at gøre end at køre ned i tempo og lytte til din krop.

Når du opdager, du er gravid, kan det sætte mange tanker igang om din egen barndom og forholdet til dine egne forældre. Det er meget normalt og hører med til den mentale omstillingsproces, der foregår ved siden af de fysiske forandringer.

Du gør dig forestillinger om, hvordan du selv bliver som mor, og hvordan du ønsker at opdrage dit barn. Her spiller din egen barndom en stor rolle, for de fleste gentager på mange planer deres forældres handlemønstre, når de selv bliver forældre, hvilket du kan læse mere om her eller andre nyheder på vores Facebook-side.

Tilbage til uge 6 Videre til uge 8


Logo Gravid.dk
Søg
Close this search box.