Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder Berit 25+ online videokurser online videokonsultation
Gravid.dk på Trustpilot

Gravid uge 28 (28. uge 27+0 – 27+6)

Gravid foster uge 28

Barnet

Gravid uge 28 er sidste uge af 2. trimester. Du er dermed på vej ind i den sidste del af graviditeten. Det er dejligt at være nået så langt. Nu er det tid til at tælle ned.

Har du overvejet, om du er mentalt forberedt? Som medlem af Gravid.dk får du adgang til mange kurser, inkl. udvidet fødselsforberedelse.

Fedt og hjerne

De to primære faktorer for barnets udvikling er stadig udviklingen af kropsfedt samt hjernens stadige produktion af neuroner, der knytter nervecellerne sammen. Ellers er barnet næsten færdigt og parat.

I centralnervesystemet er funktionen for kropsregulering nu udviklet. For de små drengebørn er det omkring nu, testiklerne falder ned i pungen.

Du er gravid uge 28 og huden er fortsat tynd og lidt gennemsigtig, men på nuværende tidspunkt er den dækket af et lag hår eller nærmere dun kaldet lanugo. De er med til at beskytte dit barn, og de fleste af disse hård forsvinder inden fødslen.

Barnet vokser godt

Barnet fylder og vejer dog stadig kun omkring størrelsen på et blomkålshoved, når det er rullet sammen i maven. Barnet vokser hele tiden, men mangler stadig at tage 3 gange sin nuværende vægt på.
Barnet vokser sig i denne uge ca. 33 cm lang og vejer omkring 1100 g.

Bliv fulgt i din graviditet af jordemoder Berit. Tilmeld dig babymails og modtag hver uge en informationsrig mail som beskriver hvad der sker for dig og baby i den kommende uge. Du kan altid afmelde dig.

"*" indikerer påkrævede felter

DD dot MM dot YYYY

Kvinden – Gravid uge 28

Restless Legs Syndrom

Nogle gravide oplever en summen og snurren i deres lægge under graviditeten. For nogle er det så slemt, at de, for at slippe af med de ubehagelige følelser i benene, hele tiden er nødt til at bevæge benene. Dette kaldes ’Restless Legs Syndrom’ (RLS).

Mange gravide oplever det, og det kan være ret forstyrrende, når man forsøger at slappe af. I særligt slemme tilfælde kan det forhindre dig i at sove. Hvis du har problemer med uro i benene, så prøv at lave venepumpeøvelser et stykke tid, eller få én til at massere dine ben for dig. Venepumpeøvelser er gode mod kramper, vand i benene samt Restless Legs Syndrome. Se mere om graviditetsgener her.

Spørg lægen

Hvis du er voldsomt generet af uro i benene, og ikke kan sove, så kan det være en god ide at tale med din jordemoder eller læge om det. De kan undersøge, om problemet kan skyldes jernmangel.

Du ønskes et godt graviditetsforløb. Læs mere om nyheder på vores Facebook-side eller beregn din termin med vores terminsberegner.

Tilbage til uge 27
Videre til uge 29

Del artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
Jordemoder Berit
Jordemoder Berit
Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun medlemsklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.
Andre læste også: