Gravid foster uge 38
Følg med i din graviditet og se hvad der sker med din baby i uge 38

Gravid uge 38 (38. uge 37+0 – 37+6)

Af Jordemoder Berit
Af Jordemoder Berit

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Barnet

Gravid i 38 ugeTILLYKKE, du er nu nået til termin!
Den normale fødsel til termin kan nemlig finde sted imellem 37+0 frem til 42+0.

Lige lidt mere fedt endnu

Gravid uge 38 – nu er barnet færdigt. Det har fået dannet et nødvendigt fedtlag til at holde varmen uden for livmoderen med. Huden er ikke rynket mere, men er blevet fyldt ud af fedtet, og kinderne er blevet runde og glatte. Måske vil barnet alligevel have masser af fosterfedt, hvis det fødes nu, men jo ældre barnet bliver, inden det bliver født, jo mindre fosterfedt vil der som regel være at se.

Hvis barnet fødes ’over tiden’ – i ugerne 41-42, så bliver huden som regel helt fri af fosterfedt, og huden kan i stedet blive tør og rynket at se på.

Den lille vejer nu ca. 3000 g og måler ca. 49 cm. Den er fuldstændig færdigudviklet, moden og klar til at komme til verden. De sidste dage/uger handler om at tage på i vægt.

Kvinden – Gravid uge 38

Du er formentlig ved at være træt af den tyngende mave og mere end klar til mødet med dit barn. Hvis du aldrig har født før, er du sikkert spændt på at skulle opleve en fødsel. Hvis du før har født, er du måske begyndt at gøre dig mange bekymringer omkring fødslen og vil egentlig bare gerne have den overstået.

Da fødslen nu kan finde sted når som helst, er det en god ide at tænke over, om du er klar og har pakket tasken med det, den skal indeholde. Hvis du har valgt at føde hjemme, er det også en god ide at sørge for, at alt er klart til dette.
Ca. 15% af alle gravide kvinder føder i uge 38+.

Til tiden

Hvis barnet fødes i denne uge, så er det kommet til tiden. Der kan dog gå op til 5 uger endnu, inden barnet kommer, så prøv at finde på nogle sjove ting at benytte tiden til, så den ikke føles så lang.

Sæt dig for, at du skal se alle afsnittene af Klovn, inden du føder. Eller find den tykkeste bog, du nogensinde har ønsket, du fik læst og gå i gang. Måske når du endda at blive færdig inden den store begivenhed og undgår at blive alt for frustreret i den lange ventetid. Har du lyst til at læse flere nyheder fra os, så anbefaler vi du besøger vores facebook-side lige her. Du ønskes en rigtig god graviditet!

Tilbage til uge 37 Videre til uge 39