Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder Berit 25+ online videokurser online videokonsultation
Gravid.dk på Trustpilot

Gravid uge 31 (31. uge 30+0 – 30+6)

Gravid foster uge 31

Barnet

Gravid uge 31 – og den lille øver sig fortsat i vejrtrækningsbevægelser. Selvom den fortsat mangler Surfactant nok i lungerne, for at kunne trække vejret, hvis den skulle blive født nu, er der gode chancer for overleve uden for livmoderen.

Lungemodning

Hvis din krop skulle vise tegn på fødsel, vil du få en indsprøjtning, som vil hjælpe dit barn med den manglende Surfactant. I denne uge udvikler lungerne en hinde af bestemte celler, der vil være medvirkende til, at lungerne vil kunne folde sig ud i tilfælde af, at barnet bliver født for tidligt.

Det er vigtigt, at dette fungerer, for at barnet kan starte med at trække vejret rigtigt lige efter fødslen. Man vil dog stadig give lungemodnende stof, hvis fødslen skulle gå i gang nu.

Barnet har nu negle

Barnets negle er endnu korte. Det er først omkring tidspunktet for termin, at neglene vokser sig lange. Lange negle er derfor et tegn på, at barnet er født til termin.

Længden er ca. 37 cm, og vægten ligger i omegnen af 1600 g. Proportionerne imellem krop og hoved passer nu sammen og er, som de vil være til termin. Se mere om barnets størrelse her.

Bliv fulgt i din graviditet af jordemoder Berit. Tilmeld dig babymails og modtag hver uge en informationsrig mail som beskriver hvad der sker for dig og baby i den kommende uge. Du kan altid afmelde dig.

"*" indikerer påkrævede felter

DD dot MM dot YYYY

Kvinden – Gravid uge 31

I takt med at livmoder og barn vokser inden i dig, bliver der mindre og mindre plads til dig. Bag den store livmoder ligger den store vene, som bringer blodet tilbage fra dine ben mm. Hvis du ligger på ryggen, trykkes der på denne vene, hvilket kan medføre, at du bliver utilpas. Det er derfor de fleste gravide ikke kan lide at ligge fladt på ryggen.

Din vægt øges hurtigt nu

Vægten er efterhånden steget en del nu, og du vil opleve, at du tager på hurtigere i den sidste del af graviditeten end i den første. Hvis du ikke bryder dig om at se, hvordan din vægt forøges uge for uge, så nøjes med at veje dig, når du er til jordemoder. Du kan se her, hvor meget du normalt tager på under en graviditet. Læs også med på vores facebook-side for de nyeste graviditets trends og historier. 

Hvis du mangler tøj til den stadig voksende krop 

.

Tilbage til uge 30
Videre til uge 32

Del artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
Jordemoder Berit
Jordemoder Berit
Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun medlemsklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.
Andre læste også: