Terminsberegner - udregn hvornår du har termin
Beregn hvornår du har termin og find ud af hvornår du kan forvente at baby kommer til verden.

Terminsberegner

Picture of Af Jordemoder Berit
Af Jordemoder Berit

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Terminsberegner – den nemme og hurtige måde, så du kan finde ud af hvornår du skal føde dit kommende barn, samt give et overblik over hvornår du skal til de forskellige vigtige undersøgelser.

Sådan bruges vores terminsberegner

For at finde ud af hvornår dit lille nye barn kommer til verden, skal du indtaste din sidste menstruations første dag i boksen herunder. Når terminsdatoen er udregnet får du et skema som viser dig hvor langt du er henne i din graviditet, og hvornår de forskellige store undersøgelser finder sted for netop dig, og ikke mindst hvornår du kan forvente din baby bliver født.

TERMINSBEREGNER

heading_decoration
clock_icon

Indtast sidste menstruations første dag:

DIT TERMINS RESULTAT

...

Din terminsdato:

 

Du er nu:

 

Periode for nakkefoldscanning:

 

(11. uge til og med 13. uge)

Periode for gennemscanning:

 

(18. uge indtil 22. uge)

Sandsynlig dato for undfangelse:

 

 

Opret et gratis medlemskab og bliv opdateret uge for uge

Tilmelding Level1 terminsberegner

Hvis du opretter et gratis medlemskab af Gravod.dk vil du hver uge få tilsendt en mail, hvor du kan følge med i, hvordan baby vokser og udvikler sig i løbet af ugen. Også de forandringer som sker i din egen krop, vil du få mulighed for at læse om. I mailen finder du også links til sider, som vil være yderst relevante for dig og din graviditet. 

Ydermere vil du blive inviteret til gratis live sessioner med vores jordemødre og andre spændende gæster som hver anden uge afholder indslag om forskellige emner. Både for gravide og nybagte forældre. Så skynd dig at opret dig herover, så du ikke går glip af alt det du får med som gratis medlem.

Hvordan beregnes din termin? 

Varigheden af en normal graviditet vil vare ca. 40 uger. Men faktisk tæller man graviditetens begyndelse allerede fra kvindens sidste menstruations første dag. Det betyder altså, at kvinden slet ikke er gravid i de 2 første uger af graviditeten.

Det er nemlig først ca. 14 dage efter din menstruations første dag, at din ægløsning finder sted, og dermed er du altså ikke gravid i de første par uger, selvom man regner det med, og netop derfor starter vores graviditetskalender først fra uge 3. Du kan beregne din ægløsning hvis du vil have et estimat af hvornår den finder sted.

Hvordan beregnes ugerne i graviditeten?

En jordemoder vil altid regne din graviditet i uger ud fra Naegele’s reglen, hvilket godt kan forvirre lidt. Det er samme regel vores terminsberegner bruger herover. Når en jordemoder regner på, hvor langt du er henne i din graviditet, regner hun altid i hele uger. Det vil sige, hvor mange hele uger har du gennemført af din graviditet.

Dertil plusser hun de dage, du har gennemført af den uge du er i.  I vandrejournalen skrives graviditetsuger derfor som 10 (uger) + 1-6 (dage). De fleste gravide kvinder regner imidlertid mere ud fra den uge de er midt i. Det vil altså sige, at når jordemoder siger du er i uge 10 + 1-6, vil du selv sige at du er i 11. uge.

For at gøre det så let som muligt for dig, kalder vi her på Gravid.dk ugerne for den uge du er midt i. For at undgå misforståelser, vil du i parentes efter den nævnte uge, kunne følge jordemoderens beregning.

Gravid uge for uge

Uge for uge, sådan vokser maven
Her ser du et eksempel på hvordan maven vokser gennem graviditeten

Om du er langt inde i din graviditet eller du lige er startet, så kan det være virkelig spændende læsning, hvordan kroppen og den lille nye udvikler sig. Nedenstående kan du følge med i 1. til 3. trimester og alle ugerne der indgår. Vi har altså samlet alt det bedste, sjove og informative der foregår under gravidteten. Tryk her eller læs videre efter du benyttet dig af vores terminsberegner.

1. trimester

3. uge  –  4. uge  –  5. uge  –  6. uge  –  7. uge  –
8. uge  –  9. uge  –  10. uge  –  11. uge  –  12. uge

2. trimester

13. uge  –  14. uge  –  15. uge  –  16. uge  –  17. uge  –  18. uge  –  19. uge  –  20. uge  –
21. uge  –  22. uge  –  23. uge  –  24. uge  –  25. uge  –  26. uge  –  27. uge  –  28. uge

3. trimester

29. uge  –  30. uge  –  31. uge  –  32. uge  –  33. uge  –  34. uge  –  35. uge  –
36. uge  –  37. uge  –  38. uge  –  39. uge  –  40. uge  –  41. uge  –  42. uge

Video af fostrets udvikling

– set via udltralydscanning