Terminsberegner – Hvornår har jeg termin?

Terminsberegner - find din terminsdato

Terminsberegneren på denne side er bygget så du hurtigt og nemt kan finde ud af hvornår du skal føde dit kommende barn, samt give et overblik over hvornår du skal til de forskellige vigtige undersøgelser.

Indholdsfortegnelse

  Brug terminsberegneren og find din termin nu

  TERMINSBEREGNER

  heading_decoration
  clock_icon

  Indtast sidste menstruations første dag:

  DIT TERMINS RESULTAT

  ...

  Din terminsdato:

   

  Du er nu:

   

  Periode for gennemscanning:

   

  (11. uge til og med 13. uge)

  Ultralydscanning:

   

  (18. uge indtil 22. uge)

  Sandsynlig dato for undfangelse:

   

   

  Sådan bruger du beregneren

  Start med at indtaste din sidste menstruations første dag i boksen herover. Altså den dag din sidste menstruation startede. Vælg først år, dernæst måned og til sidst dag.

  Når du derefter trykker på “Beregn nu” knappen, vil du med det samme se den beregnede terminsdato for din graviditet. Husk at denne beregning er vejledende. Hvordan systemet finder frem til den kan du læse mere om herunder.

  I resultatboksen vil du også kunne se hvornår du skal til de to scanninger som man typisk bliver tilbudt.

  Følg din graviditet

  • DD dot MM dot YYYY

  Få en opdatering hver uge på hvordan din baby udvikler sig og vokser i din mave. Den kommer direkte i din indbakke fra jordemoder Berit, som står klar til at følge dig tæt gennem hele din graviditet.

  Bliv opdateret uge for uge

  Som noget ekstra kan du hver uge få tilsendt en mail, hvor du kan følge med i, hvordan baby vokser og udvikler sig i løbet af ugen. Også de forandringer som sker i din egen krop, vil du få mulighed for at læse om. I mailen finder du også links til sider, som vil være yderst relevante for dig og din graviditet. Ydermere vil du i vores velkomstmail kunne finde ud af, hvordan det er at være gravid i lige præcis i din region, som der kan være ret stor forskel på landet rundt. Så skynd dig at taste dine data ind i vores terminsberegner, hvis ikke du allerede har gjort det.

  Hvordan beregnes din termin? Hvor langt er jeg henne?

  Varigheden af en normal graviditet vil vare ca. 40 uger. Men faktisk tæller man graviditetens begyndelse allerede fra kvindens sidste menstruations første dag. Det betyder altså, at kvinden slet ikke er gravid i de 2 første uger af graviditeten.

  Det er nemlig først ca. 14 dage efter din menstruations første dag, at din ægløsning finder sted, og dermed er du altså ikke gravid i de første par uger, selvom man regner det med, og netop derfor starter vores graviditetskalender først fra uge 3. Du kan beregne din ægløsning hvis du vil have et estimat af hvornår den finder sted.

  Hvordan beregnes ugerne i graviditeten?

  En jordemoder vil altid regne din graviditet i uger ud fra Naegele’s reglen, hvilket godt kan forvirre lidt. Det er samme regel vores terminsberegner bruger herover. Når en jordemoder regner på, hvor langt du er henne i din graviditet, regner hun altid i hele uger. Det vil sige, hvor mange hele uger har du gennemført af din graviditet.

  Dertil plusser hun de dage, du har gennemført af den uge du er i.  I vandrejournalen skrives graviditetsuger derfor som 10 (uger) + 1-6 (dage). De fleste gravide kvinder regner imidlertid mere ud fra den uge de er midt i. Det vil altså sige, at når jordemoder siger du er i uge 10 + 1-6, vil du selv sige at du er i 11. uge.

  For at gøre det så let som muligt for dig, kalder vi her på Gravid.dk ugerne for den uge du er midt i. For at undgå misforståelser, vil du i parentes efter den nævnte uge, kunne følge jordemoderens beregning.

  Gravid uge for uge

  Uge for uge, sådan vokser maven

  1. trimester

  3. uge  –  4. uge  –  5. uge  –  6. uge  –  7. uge  –
  8. uge  –  9. uge  –  10. uge  –  11. uge  –  12. uge

  2. trimester

  13. uge  –  14. uge  –  15. uge  –  16. uge  –  17. uge  –  18. uge  –  19. uge  –  20. uge  –
  21. uge  –  22. uge  –  23. uge  –  24. uge  –  25. uge  –  26. uge  –  27. uge  –  28. uge

  3. trimester

  29. uge  –  30. uge  –  31. uge  –  32. uge  –  33. uge  –  34. uge  –  35. uge  –
  36. uge  –  37. uge  –  38. uge  –  39. uge  –  40. uge  –  41. uge  –  42. uge

  Om forfatteren

  Jordemoder Berit

  Jordemoder Berit

  Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun Gravidklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.

  Seneste artikler