Terminsberegner – Hvornår har jeg termin?

Terminsberegner

TERMINSBEREGNER

heading_decoration
clock_icon

Indtast sidste menstruations første dag:

DIT TERMINS RESULTAT

...

Din terminsdato:

 

Du er nu:

 

Periode for gennemscanning:

 

(11. uge til og med 13. uge)

Ultralydscanning:

 

(18. uge indtil 22. uge)

Sandsynlig dato for undfangelse:

 

 

Følg din graviditet

Få en opdatering hver uge på hvordan din baby udvikler sig og vokser i din mave. Den kommer direkte i din indbakke fra jordemoder Berit, som står klar til at følge dig tæt gennem hele din graviditet.

Brug vores terminsberegner

På Gravid.dk har du mulighed for at blive fulgt uge for uge af jordemoder Berit. Det gør du ved at indtaste din termin eller din sidste menstruations første dag i boksen herover. Når du via terminsberegneren indtaster eller beregner din termin, vil du til enhver tid kunne se præcis hvor langt du er henne i din graviditet og hvornår de forskellige store undersøgelser finder sted for netop dig.

Bliv opdateret uge for uge

Som noget ekstra kan du hver uge få tilsendt en mail, hvor du kan følge med i, hvordan baby vokser og udvikler sig i løbet af ugen. Også de forandringer som sker i din egen krop, vil du få mulighed for at læse om. I mailen finder du også links til sider, som vil være yderst relevante for dig og din graviditet. Ydermere vil du i vores velkomstmail kunne finde ud af, hvordan det er at være gravid i lige præcis i din region, som der kan være ret stor forskel på landet rundt. Så skynd dig at taste dine data ind i vores terminsberegner, hvis ikke du allerede har gjort det.

Hvordan beregnes din termin? Hvor langt er jeg henne?

Varigheden af en normal graviditet vil vare ca. 40 uger. Men faktisk tæller man graviditetens begyndelse allerede fra kvindens sidste menstruations første dag. Det betyder altså, at kvinden slet ikke er gravid i de 2 første uger af graviditeten.

Det er nemlig først ca. 14 dage efter din menstruations første dag, at din ægløsning finder sted, og dermed er du altså ikke gravid i de første par uger, selvom man regner det med, og netop derfor starter vores graviditetskalender først fra uge 3. Du kan beregne din ægløsning hvis du vil have et estimat af hvornår den finder sted.

Hvordan beregnes ugerne i graviditeten?

En jordemoder vil altid regne din graviditet i uger ud fra Naegele’s reglen, hvilket godt kan forvirre lidt. Det er samme regel vores terminsberegner bruger herover. Når en jordemoder regner på, hvor langt du er henne i din graviditet, regner hun altid i hele uger. Det vil sige, hvor mange hele uger har du gennemført af din graviditet.

Dertil plusser hun de dage, du har gennemført af den uge du er i.  I vandrejournalen skrives graviditetsuger derfor som 10 (uger) + 1-6 (dage). De fleste gravide kvinder regner imidlertid mere ud fra den uge de er midt i. Det vil altså sige, at når jordemoder siger du er i uge 10 + 1-6, vil du selv sige at du er i 11. uge.

For at gøre det så let som muligt for dig, kalder vi her på Gravid.dk ugerne for den uge du er midt i. For at undgå misforståelser, vil du i parentes efter den nævnte uge, kunne følge jordemoderens beregning.

Gravid uge for uge

Uge for uge, sådan vokser maven

1. trimester

3. uge  –  4. uge  –  5. uge  –  6. uge  –  7. uge  –
8. uge  –  9. uge  –  10. uge  –  11. uge  –  12. uge

2. trimester

13. uge  –  14. uge  –  15. uge  –  16. uge  –  17. uge  –  18. uge  –  19. uge  –  20. uge  –
21. uge  –  22. uge  –  23. uge  –  24. uge  –  25. uge  –  26. uge  –  27. uge  –  28. uge

3. trimester

29. uge  –  30. uge  –  31. uge  –  32. uge  –  33. uge  –  34. uge  –  35. uge  –
36. uge  –  37. uge  –  38. uge  –  39. uge  –  40. uge  –  41. uge  –  42. uge

Om forfatteren

Andre læser lige nu

Seneste indlæg

Find os på Facebook