Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder Berit 25+ online videokurser online videokonsultation
Gravid.dk på Trustpilot

Gravid uge 37 (37. uge 36+0 – 36+6)

Gravid foster uge 37

Barnet

Gravid uge 37 – Nu vil der under den lilles hud begynde at dannes et tykkere lag fedt. Lanugohårene er nærmest forsvundet, og kroppen er i stedet beskyttet af et lag fosterfedt, som også vil forsvinde mere eller mindre omkring termin.

Barnets hoved

Barnets kranium er dannet af nogle plader, der ikke er vokset sammen endnu. Det betyder, at pladerne kan skubbes under fødslen, når hovedet glider gennem bækkenet. Hovedet er den største del af barnet, der skal igennem fødselskanalen. Efter hovedet er presset ud, går det som regel glat med resten af kroppen.

Nogle børn kan godt have et aflangt hoved efter fødslen. Det er pga. presset under fødslen. Men efter et par dage retter det sig. Barnets kranium vokser sig mere og mere solidt, jo ældre det bliver. Men pladerne vokser ikke rigtigt sammen før teenageårene, da der skal være plads til, at hjernen kan vokse i takt med barnets krop.

I slutningen af ugen vil barnet være vokset til omkring ca. 47 cm og veje 2800 gram. Diameteren fra øre til øre ligger omkring 8,9 cm.

Kvinden – Gravid uge 37

Nu har alle kvinder i Danmark ret til barselsorlov, så måske er det din første dag hjemme. De fleste børn vil på nuværende tidspunkt vende med hovedet nedad.

At blive klar til fødslen – også i hovedet

Gravid uge 37 – I ugerne op til fødslen er det en god ide at prøve at forberede sig mentalt på det, der skal ske. Læs nogle fødselsberetninger – sorter de dårlige fra, hvis du ikke har lyst til at læse dem. Men prøv at få en fornemmelse af, hvad det er, der skal ske.

For flergangsfødende er der måske nogle ting, der skal ud af systemet fra sidste fødsel, før du er klar til den næste. Det er stadig ikke for sent at deltage i vores online fødselsforberedelse, alt det kræver er blot at du tilmelder dig hos os,  så får du dette kursus med, samt en masse andre kurser, events, dagbog og privat rådgivning af jordemoder Berit. Se alle fordelene her.

Farmand skal også være klar

Tal med din partner om forventningerne til støtte, og om hvordan I hver især forestiller jer tiden bagefter. At blive forældre er en turbulent periode, hvor fokus og dynamik mellem jer som par kommer til at ændre sig.

Sæt dig ind i hvilken smertelindring, der er til rådighed under fødslen, og tænk på, hvad du tror, ville kunne fungere for dig, hvis det bliver nødvendigt. Det er en stor hjælp at sætte sig psykisk og konstruktivt op til en fødsel, så man er nogenlunde afklaret og parat, når den går i gang. Det er også en god idé at skrive jeres forventninger til fødslen ned. Har du brug for inspiration til alt mellem himmel og jord med graviditet – så besøg vores facebook-side lige her. 

Tilbage til uge 36
Videre til uge 38


Del artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
Jordemoder Berit
Jordemoder Berit
Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun medlemsklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.
Andre læste også: