Rebozo øvelse 5 “Trække lænd”

Rebozo øvelse Trække lænd

Denne Rebozo øvelse er endnu en øvelse, som kan bruges som afspænding og smertelindring i området omkring lænden, ydermere kan den bruges til at strække de ømme muskler i lænden. Det betyder at det kan være en god øvelse at bruge, hvis du tit er øm i lænden, eller hvis du lider af graviditets relaterede bækkengener, idet ømme muskler i lænden ikke ligefrem hjælper på bækkengenerne.

I denne øvelse handler det ikke om at ryste, men om at trække. Øvelsen her har ingen bivirkninger og kan være en god øvelse for nybegyndere inden for Rebozo.

Sådan udføres denne Rebozo øvelse

Den gravide ligger som i øvelsen Ryste lænd, og partneren holder ligeledes som i Ryste lænd. Men i stedet for en rystende bevægelse trækker partneren bagud i tørklædet ved hjælp af egen kropsvægt, som lænes bagud (billed 1).

I denne Rebozo øvelse er kommunikation ekstra vigtig, da den gravide skal sige stop, når trækket er optimalt. Der trækkes henover 2 dybe vejrtrækninger og når den gravide puster ud, letter partneren trækket i tørklædet, så det følger udåndingen (billed 2).

Lad pausen vare hen over to udåndinger eller i ca. 1 minut.

Rebozo øvelse #5
1. Partneren trækker bagud i tørklædet, ved hjælp egen kropsvægt som lænes bagud. Den gravide skal sige når trækkes føles optimalt
Rebozo øvelse #5
2. Der trækkes henover 2 dybe vejrtrækninger og når den gravide puster ud, letter partneren trækket i tørklædet, så det følger udåndingen

Kort om øvelsen

  • Øvelsen giver afspænding af lændemuskulaturen
  • Øvelsen giver udstræk af lændemuskulaturen

Kunne du tænke dig mere grundig instruktion og se alle øvelser som videoer? Så meld dig ind i Gravidklubben og tag jordemoder Berits store Rebozo kursus! Her får du samtidig en masse ekstra, fx fødselsforberedelse.

Gå til overblik over alle Rebozo øvelser her.

Om forfatteren

Jordemoder Berit

Jordemoder Berit

Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun Gravidklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.

Prøv Gravidklubben gratis

Få jordemoderhjælp, kurser, e-bøger, lynguides, ugentlige live sessioner – ALT SAMMEN FOR GRAVIDE OG NYBAGTE FORÆLDRE

Læs mere om Gravidklubben her eller prøv den gratis i 7 dage

Halvårligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 99,- / MÅNED Betal kr. 595,- nu og spar 50% ift. et månedsmedlemskab
  • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser
Anbefalet

Månedligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 199,- / MÅNED Betal kr. 199,- pr. måned du er medlem
  • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser

Seneste artikler