Studerende mor bag en masse bøger
Er du på vej tilbage til studiet?

Mor og studerende – hvordan kommer jeg tilbage til studiet efter barsel

Picture of Af sponsor
Af sponsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Man hører ofte, at det er en god idé at få børn, imens man er under uddannelse, fordi man på den måde har mulighed for at strukturere meget af sin tid selv og således få mere tid til børnene. Men hvad gør man så, når man har fået barnet og har været på barsel? Hvordan kommer man tilbage til studiet igen på bedst mulig vis, så det er tilpasset ens nye familiestruktur?

Få styr på økonomien

Alle studerende ved, at det kan være svært at få økonomien til at hænge sammen – og dette ændrer sig ikke, når man tilmed har fået et barn. Der skal konstant købes bleer og babyudstyr, og selvom man som studerende forælder får økonomisk støtte fra det offentlige, kan det være vanskeligt at få det hele til at hænge sammen. Derfor kan det være behjælpeligt med et studiejob. Selvom du måske tænker, at det er svært at finde tid til arbejde imellem læsning, undervisning, afhentning af barn og søvnløse nætter, skal du vide, at der findes mange forskellige typer af studiejob, alt lige fra et studiejob på 20 timer ugentligt til et på 3,5 timer. Nogle arbejdspladser er mere fleksible end andre, så sæt dig ind i, hvad de forskellige steder kan tilbyde dig – det er vigtigt at finde et sted, der respekterer dit nye liv som mor og ikke kræver, at du bruger mere tid i virksomheden end derhjemme.

Planlæg din tid

Det er en god idé, at du planlægger din tid, så du når det hele uden at blive stresset. Derfor bør du uge for uge lave en plan for, hvornår du skal til forelæsninger, hvornår du skal læse og lave opgaver til studiet, hvornår der er tid til at arbejde, og hvornår du skal være sammen med din familie. Ved at planlægge din tid får du et bedre overblik over din uge, og du kommer desuden til at arbejde mere koncentreret og effektivt med dine opgaver.

Forkæl dig selv

Det kan være godt engang imellem lave noget, der ikke handler om at studere eller tage vare på et barn. Det lyder måske skørt, når det netop er dette, der er så svært at jonglere i livet som studerende mor, men gør du noget godt for dig selv, sænker du dit stressniveau og får mere overskud. Brug eventuelt hjemmesiden Studenterguiden.dk for at finde frem til en dygtig men billig frisør i Kolding eller en god massør i Odense med studierabat.

Læs mere her, hvis du har brug for flere tips til at få overskuddet tilbage som ny mor.