Overskud som mor
Mangler du kjolen til den næste fest?

Sådan får du overskuddet tilbage som ny mor

Picture of Af sponsor
Af sponsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Den første tid som mor er altid en hård periode, hvor al fokus er rettet mod den nye baby. Men når babyen er blevet et par måneder, og der er kommet lidt rytme ind i dagligdagen er det tid til at finde overskuddet tilbage. Men hvordan gør man lige det? Vi kommer med vores bedste bud på, hvordan du får overskuddet tilbage som ny mor i denne artikel.

Læg en ugeplan

Første råd og noget af det bedste at gøre, hvis du mangler overskud er at lægge en ugeplan. I en ugeplan kan du skrive alle aktiviteter ind, som allerede er fastlagt og det kan dermed give dig et overblik over, hvornår du kan få tid til andet, som du gerne vil nå og ikke mindst hvornår der er tid til at slappe af.

Du kan selvfølgelig ikke skemalægge alt, da du ikke kan vide hvornår babyen sover. Men hvis du har en ugeplan med andre aktiviteter, vil det alligevel give et bedre overskud, da du ved hvornår du er ude af huset og skal have baby med eller hvornår du har brug for at få babyen passet.

Husk dit eget velvære

Som ny mor er al fokus og tid rettet mod babyen, og det er også sådan det skal være. Men det er alligevel vigtigt, at du sørger for at huske dit eget velvære.

Det er fx vigtigt at du sørger for at få sund og næringsrig mad, så du har en god energi i hverdagen. Der er mange nye mødre, der glemmer dem selv, når fokus er på baby og det kan føre til at du ikke har ret meget energi i hverdagen.

Det er derfor vigtigt at du både sørger for at få noget god mad i hverdagen og samtidig at du husker at prioritere tid til dig selv.

Det er også vigtigt at du en gang imellem har tid til at forkæle dig selv eller blive forkælet af andre. Du kan fx forkæle dig selv ved at tage på shoppingtur og købe lidt nyt tøj til dig selv, som fx en flot kjole fra Ganni. Du kan også forkæle dig selv på mange andre måder, og det er vigtigt at huske selvforkælelse, for at få overskuddet tilbage som ny mor.

Find ud af hvor du kan spare tid

Når du har en lille baby, er det ikke ligefrem tid du har for meget af. For at få mere overskud gælder det derfor om at finde ud af, hvor du kan spare tid. Hvis du finder måde at spare tid på, er det nemlig en direkte vej til at få mere overskud.

Hvis du fx bruger meget tid på rengøring af boligen, samtidig med at der skal vaskes babytøj og måske stofbleer, kan du overveje at få hjælp til rengøringen. Hvis du fx en gang om ugen får et rengøringsfirma ud, der kan gøre hovedrent, vil det være med til at give et bedre overskud.

Du kan også overveje at få hjælp til lidt af vasketøjet, så du fx ikke skal bruge lang tid på at stryge tøj, da det ofte er en tidsluger hos mange.

I dag har mange familier også fokus på miljø og bæredygtighed i hverdagen, og finder det vigtigt at have tid til at gøre lidt ekstra for at leve bæredygtigt – hvilket faktisk er muligt i forbindelse med tøjvask. Nemlig hvis du som mange vælger at bruge stofbleer, da dette både er bedre for baby og miljøet. Man skal selvfølgelig vaske flere gange, men sparer miljøet for en masse plastik- og CO2-udledning, som ellers forårsages ved brug af engangsbleer. Men der er også mange penge at spare ved at bruge stofbleer fremfor engangsbleer.

Noget andet du kan gøre, for at spare tid i hverdagen, og faktisk også spare lidt penge, er ved at købe ind online. Indkøb er noget der tager meget tid i mange familier og det er derfor et oplagt sted at spare lidt tid. Du kan spare tid ved at købe ind online, da du slipper for transport og dumme åbningstider. Det er derfor langt mere fleksibelt, da du kan handle ind lige når det passer dig – fx når baby sover.

Du kan læse mere om at spare tid i en stresset hverdag ved at klikke her.