Gravid uge 40 (40. uge 39+0 – 39+6)

Gravid foster uge 40

Barnet

Gravid i uge 40, så er det snart ved at være tid til at møde den lille, som stadig boltrer sig rundt i maven, om end det er mere gnidende og møvende bevægelser end spark; pladsen er ved at være lidt trang derinde.
Barnet trives helt sikkert fint derinde i sin dejlige, varme hule. Men det skal snart gøre sig klar til at komme ud, hvilket det formentligt er helt uvidende om.

I slutningen af ugen vil barnet være vokset til omkring ca. 51 cm og 3500 g.

Kvinden

Når denne uge er slut, er du endelig nået til din terminsdato.

Tålmodigheden er formentlig ved at være udfordret, men der findes desværre ingen måder at forcere en fødsel på. På trods af megen forskning og vores dygtige evne til at knække koden til mange processer i kroppen, er det stadig ikke lykkedes os at finde frem til, hvordan og hvad det er, der gør, at en fødsel går i gang. Der er mange gamle husråd så som trappegang, sex, amerikansk olie og meget, meget mere. Men det er ikke noget, man kan stole på virker. Så tålmodighed er det bedste råd på nuværende tidspunkt!

Din udvikling

Forventningen stiger – både hos dig og hos dine pårørende. Det er en spændende tid. Om lidt bliver du mor for første gang, eller mor igen. Tankerne er mange, men de har sikkert også udviklet sig meget siden den dag, du stod med graviditetstesten i hånden og blev klar over, at du var gravid.

Ikke bare barnet er vokset og har udviklet sig i disse 9 måneder, men du har også selv gennemgået en stor udvikling. Og det er slet ikke slut endnu, for efter fødslen fortsætter både din og barnets vækst og udvikling. Nu sker det blot ansigt til ansigt.

Tilbage til uge 39 Videre til uge 41


Om forfatteren

Andre læser lige nu

Seneste indlæg

Find os på Facebook