Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder Berit 25+ online videokurser online videokonsultation
Gravid.dk på Trustpilot

Gravid uge 35 (34+0 – 34+6)

Gravid foster uge 35
Følg med i din graviditet og se hvad der sker med din baby i uge 35

Barnet

Gravid uge 35 er en meget skelsættende uge for barnet, hvis det skulle blive født nu. Den har nemlig udviklet tilpas mænger af Surfactant, som betyder, at den lille vil være i stand til selv at trække vejret, hvis den skulle blive født nu. Det betyder, at hvis din fødsel skulle gå i gang, vil man ikke længere forsøge at stoppe den.

Navlestrengen

Det er meget vanskeligt for barnet at komme til at klemme navlestrengen, selvom barnet fylder så meget nu. Navlestrengen er meget svær at klemme. Den består af fosterhinde på ydersiden, og den er meget fedtet. Inden i navlestrengen er de blodkar, den består af, beskyttet af en slags tyk gelé, der er sej og gummiagtig. Når navlestrengen efter fødslen klippes over, vil man kunne se en smule gelé, der flyder ud af navlestrengen.

I slutningen af ugen vil barnet være vokset til omkring 44 cm og veje 2400 g.

Bliv fulgt i din graviditet af jordemoder Berit. Tilmeld dig babymails og modtag hver uge en informationsrig mail som beskriver hvad der sker for dig og baby i den kommende uge. Du kan altid afmelde dig.

"*" indikerer påkrævede felter

DD dot MM dot YYYY

Kvinden – Gravid uge 35

Du oplever højst tænkeligt, at det nu igen er blevet hårdt at være gravid. Nattesøvnen er tæt på at være en by i Rusland, og trætheden i løbet af dagen er svær at holde for døren. Specielt hvis du stadig går på arbejde, er dette en hård periode.

Plukkeveerne bliver stærkere og stærkere, og du oplever dem måske mere ofte nu. Livmoderen øver sig, og det er helt naturligt. Du vil sagtens kunne mærke forskel på plukkeveer og de rigtige veer, når de begynder.

Hvis vandet går

Hvis vandet går, er det vigtigt, at du ved, om hovedet på barnet står fast i bækkenet. Hvis ikke hovedet står fast, skal du lægge dig ned og ringe til din jordemoder, som vil sørge for at sende en ambulance ud til dig. Ved for tidlig vandafgang er der nemlig fare for, at navlestrengen kan komme ned i livmoderhalsen og blive klemt mellem barnets hoved og bækkenet. Sker dette, er det livsfarligt for barnet, da der ikke vil kunne komme næring til barnet.

7% for tidligt fødte hvert år

I Danmark går ca. 93% af alle gravide tiden ud. Det vil sige, at de føder mellem ugerne 37+0 – 42+0. Ca. 7% bliver født for tidligt hvert år. Det svarer til ca. 4500 børn om året. Af de 4500 for tidligt fødte børn er der ca. 250 børn, der bliver født ’ekstremt for tidligt’. Hvis man er født ’ekstremt for tidligt,’ er man født mellem 24. – 28. uge i graviditeten. De fleste børn, der bliver født for tidligt, bliver heldigvis født mellem 29. -38. uge. Du kan læse mere om for tidlig fødsel her.

Fødselsforberedelse?

Gravid uge 35 – set i ovenstående lys er det ikke et øjeblik for tidligt at starte på noget fødselsforberedelse. Jo hurtigere du går i gang, jo mere tryg vil du være til din fødsel. Hos Gravid.dk har vi lavet en medlemsdel hvor du får fødselsforberedelse, og samtidig får du også adgang til at spørge en jordemoder, en væld af kurser samt webinarer og ebøger.

Så er du ikke allerede i gang med at forberede dig fysisk og mentalt til din fødsel, så klik ind på vores medlemsdel, og se vores store udvalg til en meget lille pris. Ønsker du flere nyheder fra os, så følg på vores Facebook-side lige her.

Tilbage til uge 34 Videre til uge 36


Del artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
Jordemoder Berit
Jordemoder Berit
Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun medlemsklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.
Andre læste også:
Bambustøj
Blog
Her finder du det mest behagelige tøj

Har du termin inden for den nærmeste fremtid og er ved at vokse ud af alt tøj, du har i dit klædeskab? Eller har du født for nylig og er først ved at lære din nye krop at kende? Hvis du står i en af de to situationer,

Kønsscanning hvornår?
Gravid
Kønsscanning til dig der vil kende kønnet på dit barn

Kønsscanning er en scanning, som du selv skal bestille tid til og betale for. I artiklen her kan du få viden om, hvordan det foregår, samt hvor tidligt det er muligt at fastslå kønnet på dit barn og hvad der kan være en hindring for, at gå ud