Gravid uge 34 (34. uge 33+0 – 33+6)

Gravid foster 34

Barnet

Når du er gravid i uge 34, kender den lille nu din stemme og din lugt,  men den ved jo af gode grunde ikke, hvordan du ser ud. Det tager faktisk et par uger efter fødslen for den lille at kunne kende forskel på sin mor og andre voksne mennesker.

Gode spark

Barnet sparker og bevæger sig stadig meget i maven. Selvom det står med hovedet nedad, så kan barnet godt bevæge kroppen rundt i de mest mærkelige positioner. Nu er bevægelserne også efterhånden blevet meget kraftfulde.

Nogle gange kan man næsten få fat om en fod, der hviler mod maveskindet. Eller føle, at man kan kommunikere med barnet ved at trykke forsigtigt igen – og vente på, om det giver tegn tilbage. Man kan også opleve, at barnet for en tid stryger en kropsdel frem og tilbage under maveskindet. Man kan næsten få fornemmelsen af berøring, hvis man holder sin hånd på maven.

Så er baby oppe på en vægt på ca. 2200 g og en længde på ca. 41 cm.

Kvinden

Hovedet i den rigtige retning

Gravid i uge 34 er det uden betydning, om hovedet eller numsen vender nedad. Barnet kan stadig nå at vende sig, men inden for de næste par uger skal barnet helst have vendt sig, så det står med hovedet nedad mod livmoderhalsen. Omkring 37. uge vil din jordemoder være opmærksom på, om barnet vender “rigtigt”, altså med hovedet nedad. For førstegangsfødende vil barnet som regel stille sig fast i bækkenet tidligere end hos flergangsfødende. Det er fordi, der er mere plads i livmoderen hos en flergangsfødende mor.

Bliv fulgt i din graviditet af jordemoder Berit. Tilmeld dig babymails og modtag hver uge en informationsrig mail som beskriver hvad der sker for dig og baby i den kommende uge. Du kan altid afmelde dig.
  • DD dot MM dot YYYY

Vendingsforsøg

Hvis barnet ikke vender sig rigtigt af sig selv, vil man blive tilbudt et vendingsforsøg hos en jordemoder og en læge. Lægen forsøger med masserende bevægelser uden på maven at vende barnet. Der bliver lyttet til barnets hjerte undervejs, og hvis den gravide kvinde ikke bryder sig om det, så stopper forsøget. Jo tidligere man forsøger vending, jo større er risikoen for, at barnet vender tilbage til underkropsstillingen.

Men jo senere man forsøger at vende barnet, jo ringere er chancen for, at vendingen lykkes. Derfor vil en vending typisk komme på tale omkring uge 37. Hvis barnet ikke står fast i bækkenet med numsen, så er der stadig chance for, at det kan nå at vende sig spontant inden fødslen. Hvis barnet står med numsen i bækkenet og er urokkeligt, så skal den fødende træffe et valg mellem kejsersnit og vaginal fødsel.

Det er kun ca. 3%, der ligger i underkropsstilling (UK) ved fødselstidspunktet. Læs mere om UK her.

Tænker du på fødslen?

Overvejer du fødselsforberedelse? Så tag et kig på Gravidklubben! Her får du en masse kurser som gavner dig i din graviditet, og under din fødsel. Du lærer at takle veerne, og holde hovedet koldt via vores udvidet fødselsforberedelseskursus. Du lærer også den rette vejrtrækning samt at visualiserer dig målet, så du langt lettere kommer igennem din fødsel.

Desuden får du en masse andre kurser som bækkenbundstræning, yoga for gravide, hovedpine lindring, rebozo og når baby er født har du også adgang til babymassage og tips mod mavekneb mm.

Tilbage til uge 33 Videre til uge 35


Om forfatteren

Jordemoder Berit

Jordemoder Berit

Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun Gravidklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.

Prøv Gravidklubben gratis

Få jordemoderhjælp, kurser, e-bøger, lynguides, ugentlige live sessioner – ALT SAMMEN FOR GRAVIDE OG NYBAGTE FORÆLDRE

Læs mere om Gravidklubben her eller prøv den gratis i 7 dage

Halvårligt

INKL. GAVEKORT PÅ 250,- TIL VORES FORLØB
PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 99,- / MÅNED Betal kr. 595,- nu og spar 50% ift. et månedsmedlemskab
  • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser
  • Velkomstgave på 250 kr. til et valgt frit forløb hos Berit
Anbefalet

Månedligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 199,- / MÅNED Betal kr. 199,- pr. måned du er medlem
  • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser

Seneste artikler