Undersøgelse af fertilitet

Mandens og kvindens fertilitet undersøges på forskellige måder. Her følger en beskrivelse af de forskellige undersøgelser, I kommer ud for.

Hvis I forsøger at blive gravide, uden at der er sker noget, skal I undersøges for at finde ud af årsagen til, at I ikke kan blive gravide. Manden og kvinden skal undersøges, så man så vidt som muligt kan afdække et så bredt sygdomsbillede som muligt.

Undersøgelser af kvindens fertilitet:

Undersøgelserne af kvinden består af 3 områder:

  1.  Mundtlig samtale
  2. Gynækologisk undersøgelse
  3. Blodprøver

En mundtlig samtale

Her gennemgår du sammen med fertilitetslægen dit helbred med henblik på at få et overblik over menstruationscyklus, underlivsbetændelse eller andre relevante sygdomme, tidligere graviditeter, livsstil og evt. anden vigtig viden i forhold til din fertilitet.

Gynækologisk undersøgelse

Den gynækologiske undersøgelse omfatter en skanning af livmoder og æggestokke for at afdække eventuelle uregelmæssigheder her.

Du får taget et skrab af livmoderhalsen, ligesom ved de obligatoriske undersøgelser for livmoderhalskræft.

Du får taget en prøve for klamydia.

Og dine æggeledere bliver undersøgt ved hjælp af en røntgenundersøgelse. Det er for at fastslå, om der er problemer med passagen gennem æggelederne.

Blodprøver

Du vil få taget blodprøver for at undersøge dine hormoner. Ved at analysere dine hormontal, kan lægen fastslå, om du overhovedet har ægløsning. PCOS er en sygdom, hvor kvinden har for mange mandlige hormoner, og derfor nogle gange ikke har ægløsning.

Læs mere om PCOS og hvad det kan betyde for din chance for at blive gravid

Du vil også få taget blodprøver for at undersøge, om du har nogle infektioner.

Undersøgelser af mandens fertilitet:

Undersøgelserne af manden indeholder 3 områder:

  1. Sædanalyse
  2. Blodprøve
  3. Ultralydsundersøgese

Sædanalyse

Det første man indleder undersøgelserne af mandens fertilitet med er en sædanalyse. Manden skal afgive en sædprøve til klinikken, hvor I er i behandling. Sædprøven bliver herefter analyseret med henblik på at bestemme kvaliteten af sæden.

Det interessante er:

Side: Første | 1 | 2 | Næste → | Sidste | Single Sidet