Tips til valg af makeup når du er gravid

Makeup tips til gravide

De fleste kvinder ønsker at gøre noget ud af deres udseende, så de kan se lidt godt ud. Det gælder også gravide og ammende kvinder.

Men som gravid og ammende mor, har du ikke kun dig selv at tænke på, derfor er det ikke helt uden betydning, hvilke produkter du vælger at bruge, når det kommer til din makeup og de cremer du smøre din krop ind i. Du har trods alt en vigtigst opgaver, i at passe bedst muligt på din lille baby.

Fokus på indholdsstofferne

Når du vælger den make-up og de cremer du benytter dig af, er det en god ide, at tænke over hvilke indholdsstoffer der er i de produkter, du benytter. Der er nemlig rigtig mange gode grunde til, at tænke over hvilken kemi man udsætter sig selv og sit ufødte eller nyfødte barn for.

Kontaktallergi er en af årsagerne, til at du bør kigge nærmere på indholdsstofferne og vælge dine kosmetiske produkter med omhu. I dag har 27% af den voksne befolkning nemlig kontaktallergi og ifølge miljøstyrelsen er dette tal støt stigende specielt blandt helt unge mennesker.

Økologi er ikke altid det bedste valg

Økologi er, i langt de fleste sammenhæng, et rigtig godt valg, men når det kommer til kosmetik og cremer, er økologi ikke ensbetydende med det sunde, gode og ikke allergifremkaldende valg. Det som gør et produkt økologisk, er at det består af ekstrakter fra ikke sprøjtebehandlede planter eller blomster, hvilket i sig selv kan have en kraftig allergifremkaldende virkning.

Så hvis du har en forventning om, at brugen af økologiske cremer og kosmetik produkter er det rigtige valg, hvis du er graviditet og som ammende mor, så husk på at du ved økologiske cremer og kosmetik produkter også er nødt til at sikre dig, at der ikke er brugt ingredienser, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende eller allergifremkaldende.

Som almindelig forbruger kan det være svært at gennemskue, hvilken kosmetik og hvilke cremer der ikke indeholder hormonforstyrrende eller allergifremkaldende stoffer. Det kræver viden og en individuel vurdering fra produkt til produkt. Den viden det kræver, er noget de færreste af os besidder.

Men der er faktisk hjælp at hente. Der findes nemlig en organisation, som gør en ære ud af at hjælpe dig igennem junglen af produkter, specielt når det kommer til kontaktallergi.

Kig efter AllergyCertified stemplet

AllergyCertified er en international certificeringsorganisation, faktisk er det verdens første og eneste som certificere hudpleje og makeup produkter.

Hvis et produkt er kommet gennem nåleøjet hos AllergyCertified, ser du det ved at produktet har fået et stempel, et så kaldt AllergyCertified stempel.

Hvis du sikre dig, at de produkter du bruger, har et AllergyCertified stempel, så ved du, at hver eneste ingrediens i produktet er nøje gennemgået og risikovurderet. På den måde kan du være tryg ved, at der er mindst mulig risiko for, at der opstår allergi.

Med Nilens Jord er du sikret

Nilens Jord er et af de mærker, som på mange af deres produkter har et AllergyCertified stempel og det er bare en af måderne, som fortæller noget om, at du kan være sikker på, at der er fokus på ingredienserne hos Nilens Jord.

I følge firmaet selv er Ingen af deres produkter tilsat  unødvendige indholdsstoffer og der bruges kun ingredienser som bidrager til at højne kvaliteten på produktet.
For eksempel bruges der, i deres produkter, aldrig parfume, æteriske olier, parabener, eller andre stoffer som mistænkes for at være hormonforstyrrende eller allergifremkaldende.

Allerede i 90’erne blev alle produkterne fra Nilens Jord parfumefri. Dette gjorde mærket til det første parfumefri kosmetikmærke i Danmark. Også i forhold til parabener var kosmetikserien First movers og det fortæller noget om, at du som forbruger er i højsæde, når Nilens Jord udvikler produkter.

Faktisk er det sådan, at EU har lavet en liste på omkring 26 stoffer, som skal deklareres på et produkt, da stofferne kan give kontaktallergi. Men for Nilens Jord stopper det ikke ved de 26 stoffer og deklaration af disse!
De har valgt at lave deres helt egen liste, som ud over de førnævnte 26 stoffer, indeholder ca. 170 flere stoffer, som de slet ikke vil have i deres produkter idet de finder stofferne kritiske i forhold til at være hormonforstyrrende eller allergifremkaldende.

har en helt palette af makeup produkter, det betyder, at du kan finde hvad du skal bruge inden for deres komplette makeup serie, samt alt hvad du skal bruge af ansigts og kropspleje. Som noget helt nyt har du også mulighed for at få solcremer og aftersun fra Nilens Jord.

Så hos Nilens Jord kan du altså finde det meste af det du behøver, samtidig med at du sikre dig at der er styr på indholdsstofferne.

Artiklen indeholder sponsoreret link

Om forfatteren

Jordemoder Berit

Jordemoder Berit

Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun Gravidklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.

Prøv Gravidklubben gratis

Få jordemoderhjælp, kurser, e-bøger, lynguides, ugentlige live sessioner – ALT SAMMEN FOR GRAVIDE OG NYBAGTE FORÆLDRE

Læs mere om Gravidklubben her eller prøv den gratis i 7 dage

Halvårligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 99,- / MÅNED Betal kr. 595,- nu og spar 50% ift. et månedsmedlemskab
  • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser
Anbefalet

Månedligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 199,- / MÅNED Betal kr. 199,- pr. måned du er medlem
  • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser

Seneste artikler