Baby shower

baby shower

Hvad er et Baby shower?

Et Baby shower er en fest som afholdes et par måneder inden baby forventes at komme til verden. Det er en amerikansk tradition, som afholdes for at fejre graviditeten og den kommende baby. Traditionen har fundet sted i USA gennem de sidste mange årtier, men det er nyt, at vi i Danmark har taget traditionen til os. Specielt blandt den yngre generation er baby shower meget udbredt. Så mon ikke det er en tradition som er kommet for at blive?

At det er den kommende baby, som skal fejres, fremgår vist tydeligt af den første del af ordet “baby shower”. Den sidste del af ordet “shower” kommer fordi gaver til moderen eller babyen, er en vigtig del af denne fest. Ordet hentyder altså til en gaveregn, idet det forventes, at den gravide får en regn af gaver. Specielt en kage lavet af engangsbleer og andre babyting er en meget traditionel gave at komme med, men det er også meget velset at komme med forkælelses gaver til den kommende mor. Bliv fx inspireret her.

Ligesom at det er en tradition, at den gravide skal modtage gaver til hendes baby shower, er det også en tradition, at det ikke er hende selv, men en veninde, en søster eller anden nær kvindelig slægtning, som arrangerer festen. Til festen er det normalt kun kvinder som deltager. Det mest normale, både i Danmark og i USA, er, at baby shower afholdes som et surprise-party for den kommende mor. Det er typisk kun når man venter sit første barn, at der afholdes baby shower.

Tema og masser af pynt

Traditionen tro består et baby shower hele vejen igennem af masser af pynt og gerne holdt i et bestemt tema. Det kan for eksempel være bamse tema, pige tema hvor alting er lyserødt, drenge tema hvor alting er lyseblåt eller andet tema som relaterer sig til den kommende baby. Det er altså en stor del af festen, at lokalet og bordet er pyntet med lige præcis det tema, som er valgt til den specifikke babyshower.

Underholdning og lege

En anden tradition ved et baby shower er, at der skal være noget underholdning i form af forskellige lege. Også her er den kommende baby centrum for legene. Vi lister lister lidt inspiration herunder til hvilke lege, I kan gøre brug af til jeres kommende baby shower.

Gæstebog med råd til de vordende forældre

Værtinden eller en af gæsterne har sørget for at have en gæstebog med til festen. Eventuelt en flot dekoreret gæstebog, holdt i samme tema som selve festen. Alle som deltager i festen skriver en lille hilsen til de vordende forældre. Det er vigtigt at hilsenen indeholder et eller flere gode råd om det at blive forældre. Det kan være gode råd om opdragelse, gode råd om babymad eller hvad den enkelte nu end mener der måtte være godt at vide, når man skal være forældre.

Gæt mavens omfang med toiletpapir eller snor

Her skal alle gæster med en snor eller toiletpapir gætte den gravides mave omfang i centimeter markeret via et stykke snor eller toiletpapir.

Skrive små opmuntrende beskeder på bleerne

Sørg for at have en masse engangsbleer, bed så alle gæster om at skrive en lille opmuntrende besked på forsiden af hver enkelt ble. På den måde får forældrene en lille sød hilsen, når de skal skifte deres barn. Måske er det under nat puslerier, at de finder en ble, hvor der står “Godt gået!” eller “SMIL” eller andet opmuntrende, kun fantasien sætter grænser her.

Bleskift på tid

Her skal I bruge to dukker og på skift konkurrerer alle gæster om at skifte ble på tid. Eventuelt kan man sørge for en lille præmie til vinderen for eksempel i form af en pakke tissebleer vingummi.

Gæt og Tips

Her skal der laves en lille tipskupon med små spørgsmål om den kommende baby. Gæsterne skriver deres gæt på hver enkelt spørgsmål. Vinderen kan selvfølgelig først kåres, når baby er født. Der kan eventuelt være en opsamling på konkurrencen til barnets barnedåb/navnefest, eller når barnet fylder et år. I kan eventuelt lade en lille bøtte gå rundt blandt gæsterne, hvor hver gæst smider en lille sum penge i, som skal dække en præmie til vinderen. Hvis du vil finde gode præmier til oplevelser kan du kigge her.
Her har du nogle eksempler på hvad tipskuponen kan bestå af:

 • Barnets køn
 • Fødselsdato
 • Fødselstidspunkt
 • Fødselsvægt
 • Fødselslængde
 • Barnets hårfarve
 • Fødslens længde i timer
 • 3 gæt på barnets navn

Babyting på tid

Hver deltager skal have en kuglepen og et stykke papir. Det gælder så om for hver deltager, at skrive så mange babyting ned som muligt på tid. Stil for eksempel et ur til 1 eller 3 minutter. Vinderen er den person som kunne skrive flest baby relaterede ting ned.

Babymad smagning

I skal sørge for at have noget babymad med til festen. I kan købe færdig mad eller lave forskellig mos eller vælling selv. Den gravide skal så have bind for øjnene og derefter blindsmage det forskellige babymad.

Nu har du fået lidt inspiration til et baby shower. Så er det op til dig, om du syntes der skal være et babyshower og præcis hvordan det skal være.

Rigtig god fornøjelse.

Artiklen indeholder sponsorerede links

Om forfatteren

Jordemoder Berit

Jordemoder Berit

Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun Gravidklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.

Prøv Gravidklubben gratis

Få jordemoderhjælp, kurser, e-bøger, lynguides, ugentlige live sessioner – ALT SAMMEN FOR GRAVIDE OG NYBAGTE FORÆLDRE

Læs mere om Gravidklubben her eller prøv den gratis i 7 dage

Halvårligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 99,- / MÅNED Betal kr. 595,- nu og spar 50% ift. et månedsmedlemskab
 • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
 • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
 • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser
Anbefalet

Månedligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 199,- / MÅNED Betal kr. 199,- pr. måned du er medlem
 • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
 • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
 • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser

Seneste artikler