Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder Berit 25+ online videokurser online videokonsultation
Gravid.dk på Trustpilot

3 grunde til at vælge fødselsmodnende akupunktur

Fødselsmodnende akupunktur

At være utålmodig op til en fødsel er noget de fleste højgravide kvinder kender, men kender du også til fødselsmodnende akupunktur?

Hvis ikke så får du her nogle gode grunde til, hvorfor det kan være en god ide at forsøge med fødselsmodnende akupunktur i slutningen af graviditeten.

Så hvis du bliver ramt af utålmodighed og bare ønsker at din fødsel snart finder sted, så skal du læse med her.

Hvad er akupunktur og hvordan anvendes det fødselsmodnende?

Langt de fleste kender til akupunktur, som er en gammel kinesisk medicin. Det er endda en metode, som faktisk i mange forskningsprojekter har vist sig at være virkefuld til at modne kroppen klar til at gå i fødsel, hvorfor metoden må siges at være evidensbaseret.

Helt basalt handler det om, at få kroppens energier i balance via specielle punkter, som findes i såkaldte meridianbaner rundt på hele kroppen. Når man benytter akupunktur som fødselsmodning, handler det i alt sin enkelthed om, at der sættes små nåle ind i de punkter, som kan have en sammenhæng med kvindekroppen og fødselsparathed.

Når de små nåle sættes ind i de rette punkter langs meridianbanerne, vil der blive skabt balance i kroppen, som får de rette energier til at flyde frit, hvilket vil gøre kroppen mere parat til at gå i fødsel.

Er fødselsmodnende akupunktur en igangsættelse?

Lad os først og fremmest slå fast, at fødselsmodnende akupunktur ikke er en måde at igangsætte din fødsel på. En igangsættelse af en fødsel er et medicinsk indgreb, som skal ordineres af en læge og i øvrigt foregå via det hospital, du er tilknyttet.

Derfor er en igangsættelse ikke noget, du kan booke hos en privat praktiserende jordemoder. Derimod kan det være en god ide at få en ekstra snak med en jordemoder, hvis du er i tvivl om hvorvidt du skal takke ja til en igangsættelse. Vi står naturligvis gerne til rådighed, hvis du har behov for at snakke en evt. igangsættelse igennem med en jordemoder, i så fald finder du vores jordemoder her, som altid står klar til at give dig svar på dine spørgsmål inden for få timer.

Fødselsmodnende akupunktur er altså ikke en igangsættelse, men en naturlig måde at “skubbe” til kroppens naturlige modningsproces. Hvis du er interesseret i at få fødselsmodnende akupunktur inden din fødsel, kan du finde en akupunktør i dit lokalområde, hvis du finder en som også er jordemoder, kan du supplere din akupunktur med en hindeløsning, som kan være med til at gøre din krop endnu mere fødsels parat.

Hvordan kan fødselsmodnende akupunktur sætte min fødsel igang?

Modningsakupunktur er akupunktur, der blidt understøtter den naturlige modningsproces, der sker op til, at fødslen naturligt går i gang. Akupunkturen kan på den måde støtte den naturlige proces, skabe mere balance i krop og psyke, og dermed øge sandsynligheden for, at fødslen går i gang på naturlig vis til tiden.

En undersøgelse har vist, at fødselsmodnende akupunktur også kan have en gavnlig effekt på hele fødselsforløbet i form af:

  • En hurtigere fødsel
  • Færre komplikationer
  • Et bedre efterforløb efter fødslen

Det er altså 3 rigtig gode grunde til at vælge at få fødselsmodenende akupunktur.

Hvis man gerne vil have “hele pakken”, når det kommer til fødselsmodnende akupunktur, vil man typisk starte med modningsakupunktur, når du er til termin altså 37+0. Herefter modtager du akupunktur 1 gang om ugen, indtil du føder eller til du har passeret termin.

Når du passerer din termin, kan du få fødselsmodnende akupunktur 2 gange om ugen og evt. supplerer med en hindeløsning eller noget Rebozo.

Men du behøver ikke at benytte “hele pakken” for at få valuta af fødselsmodnende akupunktur. En enkelt gang kan være med til at skabe balance i din krop, som vil være med til at din krop naturligt går i fødsel.

Hvordan foregår fødselsmodnende akupunktur?

Hvis du vælger at få fødselsmodnende akupunktur, er det en god ide at vælge en jordemoder som også kan give akupunktur. Dette giver nemlig mulighed for at supplere akupunkturen med en hindeløsning.

Jordemoderen vil efter en kort snak, vide hvor hun skal sætte akupunktur nålene. Hun vil herefter lytte til din lille baby, inden hun sætter nålene i de rette punkter. Nålene skal sidder i minimum 20 minutter, og imens de sidder, skal du blot slappe af, og lade nålene gøre arbejdet i din krop.

En behandling med modnende akupunktur vil typisk tage en lille time.
rigtig god fornøjelse og masser af fødselskarma i din retning.

Del artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
Jordemoder Berit
Jordemoder Berit
Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun medlemsklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.
Andre læste også:
Toxoplasmose og graviditet
Gravid
Toxoplasmose og graviditet

Frygt for toxoplasmose er noget, mange gravide kan nikke genkendende til, men hvorfor er det egentlig farligt at blive smittet

Kejsersnit - planlagt eller akuut
Kursus
Kejsersnit – Planlagt eller akut

Online kursus Kejsersnit – Planlagt eller akut Her får du en sjælden mulighed for fødselsforberedelse omkring kejsersnit. Du kan tilegne