Logo Gravid.dk
Søg
Close this search box.
Onlime
Har du styr på sikkerheden af babybillederne?

Sådan beskytter du de gode billeder af den lille ny

Picture of Af sponsor
Af sponsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

De fleste af os kender nok følelsen: Vi elskede at se skønne, sjove billeder af os selv som helt små. Nogle af os har endda været heldige nok til at se billeder med voksende maver. Det vil vi selvsagt gerne give videre til vores egne børn, og ikke nok med at de kan se billederne, når de bliver større – ja, så kan vi selv se på billederne og mindes den skønne tid med de kære små.

Dette er også grunden til, at vi gerne vil hjælpe dig med at tage og passe ordentligt på de digitale billeder med en ordentlig backup – for selvom det er nemt og praktisk at kunne gemme tusindvis af skønne billeder af dig og dit barn, så er der også en risiko for, at billederne forsvinder sammen med mobilsvigt eller en stjålet computer. En anden udpræget fordel ved en backup-tjeneste er, at du bare kan knipse løs: Der er ingen grund til at bekymre sig om lagerplads på mobilen eller tabletten, hvis du har en backup-tjeneste med god plads til det hele.

5 gode råd og tips til at tage skønne babybilleder

Langt de fleste er gode til at tage billeder, men nogle af os kunne alligevel godt trænge til et par gode råd og tips til at fotografere babyer. Her er fem hurtige og effektive tips:

  1. Lær dit kamera at kende. Det lyder måske banalt, men det er det ikke. Du tager ubetinget de bedste billeder, des bedre du lærer dit eget kamera at kende. Og hvis du tager billeder på din telefon, kan du evt. prøve Camera MX til Android-enheder (gratis) eller Focus til Apple-enheder (gratis).
  2. Undgå at bruge blitz. Hvis du fotograferer dit barn om dagen, er det bedre at benytte det naturlige dagslys end en blitz. Her kan du nemlig opnå spændende leg med lys takket være naturlige skygger og kontraster i billedet.

Ekstra tip til belysning: Hvis du ikke er trænet i at tage billeder med blitz og gerne vil tage billeder af barnet om aftenen, kan du med fordel slå blitzen fra og bruge en lille lampe, med et varmt lys, til at lave lækker belysning.

  1. Bland ”naturlige” og opstillede billeder. Selvom det er skønt at fotografere stolte familiemedlemmer med din lilleput, vil du på sigt sætte pris på at blande opstillede billeder med naturlige og spontane billeder, hvor barnet leger, smiler eller spiser.
  2. Kom med på billedet. Det kan godt være svært at slippe kameraet, men du vil helt sikkert fortryde det, hvis du ikke har billeder af dig selv sammen med dit barn. Bed eventuelt en anden person om at tage billeder af dig og barnet, da selfie-kameraet med al sandsynlighed tager billeder i lav kvalitet.
  3. Knips løs! Med den digitale æra koster det ikke længere noget at tage billeder – og med en backup-tjeneste i skyen, har du god plads til at gemme dine mange billeder, indtil du kan tåle at sortere nogen af dem fra. Så bare knips løs, og hav det sjovt med dit barn!

Backup i skyen – det oplagte valg til opbevaring og sikring af dine billeder

Den mest oplagte valgmulighed for ejere af iPhones er Apples egen skytjeneste. Det er dog ikke sikkert, at det er den bedste, for du kender sikkert godt den besked, der ofte popper op på skærmen, når din gratis iCloud er fuld, og du pludselig skal betale for ekstra opbevaringsplads i skyen.

Og selvom det kan være fristende at benytte Apples egen skytjeneste, skal du være opmærksom på, at det er en amerikansk tjeneste, og at du derfor ikke opnår samme beskyttelse for dine billeder som ved en backup-tjeneste placeret i Europa.

Derfor bør du vælge en tjeneste, hvor serverne er placeret i Europa.

ONLIME.DK – det fleksible valg til dig og dine babybilleder

En rigtig god tjeneste herhjemme i Danmark er Onlime.dk. Deres servere står nemlig i Norge, som er et af verdens sikreste lande at opbevare data i.

De giver derved deres brugere en ekstraordinær sikkerhed, som virkelig er vigtig ved dybt private billeder, som f.eks. billeder af en bar babynumse eller halvnøgne billeder af en gravid mave. Samtidig gør det upload/download af billeder hurtigere end ved servere i USA, så du hurtigere kan finde og vise billederne frem for den spændte familie eller veninderne.

Og som om det ikke skulle være nok, tilbyder Onlime.dk også, at man kan få ubegrænset plads i skyen. Så er der ingen undskyldning mere for ikke at tage en masse dejlige billeder og videoer!

Med en backup hos Onlime, får du altså fleksibiliteten til at tage en masse billeder og sortere dem senere. Hvis du samtidig vælger en backup-tjeneste, der er placeret i Europa, kan du trygt opbevare dine billeder under europæisk lovgivning og hurtigt hente dem, når farmor kommer på besøg og gerne vil se billeder af lilleputtens spændende første uge.

Så bare knips løs, og hav det sjovt med dit barn.