Indret et børneværelse med plads til leg
Hvordan skal jeres børneværelse se ud?

Indret et børneværelse med plads til leg

Af Sponsoreret artikel

Når man skal indrette et børneværelse, kan det sommetider være svært at finde den helt rigtige løsning til værelset, da babyen i første omgang ikke vil bruge det så meget. Det er derfor vigtigt, at man laver et værelse med muligheder, så der er plads til leg, når dit barn bliver stor nok til det. Vi giver nogle få idéer til, hvordan du sikrer dig, at børneværelset hele tiden er åben for mulighederi takt med, at barnet vokser. Vær ikke bange for at putte en masse farver ind på værelset, på den måde kan din baby bedre sanse tingene.

Belysning til børneværelset

Det er en god idé at have noget lys, der kan indstilles, men måske også nogle forskellige lamper. Når vi skriver, at det er en god idé at kunne skrue op og ned for lyset, så er det grundet, at hvis dit barn ligger på ryggen og får lyset lige i hovedet, kan det være hårdt for øjnene. Du vil ofte kunne finde en lysdæmper til loftslampen, som du kan sætte direkte på din kontakt. Det er også en god idé med en lysdæmper, når dit barn skal til at sove på værelset alene.

Der findes mange forskellige børnelamper, og vi anbefaler, at du finder en, der er barnlig, da der skal være plads til farver og leg på et børneværelse. Børnelamper kan have en tendens til ikke at lyse så godt, hvorfor det kan være en god idé at finde en normal loftslampe, så der kan være en god belysning

Sikkerhed på værelset

Du opdager hurtigt, at børn er over det hele – også selvom de slet ikke burde kunne kravle ud ad sengen endnu – så gør de det. Det er derfor en god idé at anskaffe sig en tremmeseng, så du ved, at din baby sover trygt og godt. En anden god idé er en sikring af vinduer, både om de er tætte, så det ikke trækker, men det kan også være en god idé, når barnet bliver ældre at børnesikre vinduet.

Hav plads til leg

Husk på, at det er et børneværelse, hvor der bliver leget en masse – måske ikke, når dit barn stadig er en baby, men når barnet begynder at gå, så går det hele lige pludselig stærkt. Sørg derfor for, at der er plads til legetøj i øjenhøjde, så barnet ikke skal til at kravle op på en stol for at nå det.

Copyright © 2009 – 2023 | Gravid.dk ApS | Algade 5, 1.sal | 4000 Roskilde | TLF 7734 7732 | CVR 41634421
Kortlogo

Opret et gratis medlemskab

og få ugentlige gravidmails, din personlige gravidside og live sessioner samt 7 dages adgang til alle artikler.
Tilmelding Level1