Find den rette seng til nyt børneværelse

Børneværelset

Når børneværelset skal indrettes, er en af de vigtigste beslutninger, hvilken slags seng I skal investere i. Søvn er vigtig – ikke mindst for børn – men praktiske løsninger i forhold til pladshensyn og opbevaring bør også tages med i overvejelserne. Her giver vi dig nogle bud på, hvilken seng du skal vælge til børneværelset.

Plads og opbevaring

Hvis pladsen er trang, og sengen skal kunne rumme mere end et barn, er en køjeseng et oplagt valg. En køjeseng findes i flere forskellige prisklasser, alt efter hvor mange funktioner den skal have. Mange køjesenge fungerer i dag i lige så høj grad som legemøbler, og I kan finde køjesenge, der ligner brandbiler, slotte og meget andet. En køjeseng kan også være en god idé, hvis dit barn ofte har overnattende gæster. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at den øverste køje ikke anbefales til børn under seks år, og at der skal være sengeheste på alle sider for at undgå faldulykker.

Hvis børneværelset kun er på få kvadratmeter, er det oplagt at tænke i praktiske løsninger og kombinere sengen med andre af værelsets møbler. Her er en højseng et godt bud på en praktisk løsning. Højsenge kan have indbygget skrivebord, garderobeskab, hylder eller gæsteseng, hvis I har brug for en ekstra soveplads. På den måde sparer I gulvplads, samtidig med at barnet får en seng, der har flere funktioner. Til de fleste højsenge er det muligt at købe tilbehør, som eksempelvis forhæng, der kan være med til at skabe en hyggelig hulestemning, eller en rutsjebane, der gør turen ned af sengen om morgenen til en sjov oplevelse.

Et andet alternativ kunne være en briks med opbevaringsplads, hvis I har brug for opbevaring til legetøj, sengetøj og andet. Mange brikse kan også købes med indbygget udtræksseng, hvis I har brug for en ekstra soveplads.

En god madras

Når du har besluttet dig for, hvilken seng du skal købe, melder et andet vigtigt spørgsmål sig – nemlig madrassen. Den er mindst lige så vigtig som sengen. Når du køber madras til et barn, er der flere ting, du skal være opmærksom på – herunder materialet. Sundhedsstyrelsen anbefaler en fast madras til et barn under 1 år. Det anbefales derfor at købe en skum- eller latexmadras til børn, der vejer under 50 kg i et åndbart materiale, så barnets krop kan ånde på madrassen. Hvis der er allergi i familien, kan det være værd at overveje at købe en madras i naturmaterialer. Samtidig er det en god idé at vælge en madras med et aftageligt betræk, der kan vaskes, da en madras hurtigt bliver beskidt og fyldt med bakterier og fugt.

Hvis du har brug for flere gode tips til indretningen af din bolig eller børneværelset, kan du finde inspiration og gode råd her.

Om forfatteren

Prøv Gravidklubben gratis

Få jordemoderhjælp, kurser, e-bøger, lynguides, ugentlige live sessioner – ALT SAMMEN FOR GRAVIDE OG NYBAGTE FORÆLDRE

Læs mere om Gravidklubben her eller prøv den gratis i 7 dage

Halvårligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 99,- / MÅNED Betal kr. 595,- nu og spar 50% ift. et månedsmedlemskab
  • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser
Anbefalet

Månedligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 199,- / MÅNED Betal kr. 199,- pr. måned du er medlem
  • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser

Seneste artikler