Mælkesyrebakterier fra puori
Overvejer du at tage et tilskud med mælkesyrebakterier? Her får du hjælp til at vælge rigtigt.

Anmeldelse af SB3 – mælkesyrebakterier fra Puori

Picture of Af Jordemoder Berit
Af Jordemoder Berit

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Indtag af mælkesyrebakterier under en graviditet kan have mange fordele for dig som gravid, men også for dit ufødte barn. Det er et faktum forskningen gennem de seneste år har gjort os mere og mere klart. Derfor kan du i denne artikel blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger et mælkesyretilskud og hvorfor jeg anbefaler SB3 fra Puori.

Hvilket mælkesyretilskud skal jeg vælge?

Der findes rigtig mange produkter i form af kosttilskud med mælkesyrebakterier, som alle vil være med til at normalisere bakteriefloraen i dit tarmsystem. Derfor kan det være svært at vide, hvilket man skal vælge.

Mælkesyrebakteriernes opgave er at omdanne kulhydrater til mælkesyre, deraf navnet. Der findes mange forskellige slags bakterieslægter inden for mælkesyrebakterier og forskellen på de enkelte produkter, kan være hvilke slags bakterieslægt de indeholder. De enkelte mælkesyrebakterier, har ofte deres latinske navne og de to mest brugte og testede i kosttilskud med mælkesyrebakterier er Lactobacillus og Bifidobacterium.

Nogle af kosttilskuddene har et specifikt formål, hvorfor det i første omgang skal overvejes, hvorfor du vil tage et tilskud med mælkesyrebakterier. Nogle produkter er f.eks. lavet specifikt til, hvis du skal rejse, hvis du har brug for stabilisering efter antibiotikakur, eller hvis du skal give det til dit barn osv.

Det skal tilføjes, at lægevidenskaben fortsat har svært ved at fastslå de enkelte bakteriers præcise rolle i vores tarmsystem, hvorfor det i sidste ende kan være svært at sige, hvilke bakterier der er de bedste i den ene eller anden situation. Derfor kan det nogle gange være nødvendigt at prøve sig frem med forskellige præparater, som indeholder forskellige bakterieslægter.

Det kan også være en god ide at se bag om produktet og kigge nærmere på andre ting, som f.eks. hvilke tilsætningsstoffer der er i produktet, hvordan det er opbygget og hvilken virkning der opnås ved produktet.

Hvorfor vælge mælkesyrebakterierne SB3 fra Puori?

SB3 fra Pouri indeholder nogle af de mest undersøgte bakterieslægter nemlig Lactobacillus og Bifidobacterium, som begge er sat i forbindelse med flere sundhedsfremmende faktorer hos både børn og voksne.

Produktet er på den måde bygget op af de to mest kendte mælkesyrebakteriestammer, som er frysetørrede, således at de aktiveres, når de kommer i kontakt med væske. Bakterierne overlever surhedsgraden i mavesækken og produktet indeholder endvidere fibre og næringsstoffer, som “fodrer” bakterierne og på den måde gør dem så effektive som mulig i dit tarmsystem.

Hvert enkelt tilskud er indpakket for sig, således at bakterierne forbliver i dvale, indtil de blandes med væske, lige inden indtagelse. På den måde behøver du ikke at opbevare SB3 på køl, hvilket også gør det nemmere at have dem med dig rundt fx i tasken eller på rejsen.

Hvis du er vegetar eller veganer eller blot har et ønske om at undgå indtag fra animalske kilder, er SB3 et rigtig godt valg til dig, da det ikke indeholder ingredienser som stammer fra animalske kilder.

En anden fordel der bør nævnes ved SB3, er at det har fået Clean Label Project Certified.

Hvad vil det sige at SB3 er Clean Label Project Certified?

Puori’s produkter har fået det såkaldte Clean Label Project Certified. Det betyder, at et tredjeparts laboratorie har testet produktet for mere end 130 forskellige skadelige stoffer herunder tungmetaller pesticider og meget andet. Laboratoriet tester også produktets potentiale og om det lever op til, hvad der bliver lovet af produktet.
Derfor kan du med dette stempel trygt stole på, at du får hvad du bliver lovet, hverken mere eller mindre.

Ikke alene bliver hvert eneste produkt fra Pouri testet, også hvert enkelt batch af produktet gennemgår en test, hvorefter der kommer en samlet rapport, som ligger offentlig tilgængelig. Det betyder, at du som gravid er helt sikker på, at du ikke tilfører din krop og din baby nogle skadelige stoffer, og at du kan være helt sikker på, at opnå den lovede effekt.
Det er en af de helt gode grunde til at vælge SB3 fra Puori.

Bonus med C-vitamin i SB3 mælkesyrebakterier fra Puori

C-vitamin er et vitamin kroppen ikke selv kan danne og den skal derfor indtages gennem kost eller kosttilskud. C-vitamin er et vigtigt vitamin, som indgår i mange af kroppens processer og er vigtig for kroppens immunforsvar. Derfor er det en ekstra bonus, at Puori har valgt at tilføje 200 mg c-vitamin i hver enkelt dosis af SB3 mælkesyrebakterier.

Specielt som gravid kan immunforsvaret være under hårdt pres, idet der sker en masse forandringer i kroppen. Derfor kan det være en stor fordel på flere måder at booste dit immunforsvar. Mælkesyrebakterier i sig selv kan også have en vigtig betydning for dit immunforsvar, men med c-vitamin oveni mælkesyrebakterierne vil du altid få dobbelt op på fordele til dit immunforsvar.

God mave på en nem måde med god smag

Mælkesyrebakterier fra puori

SB3 fra Puori er dejlig nemt at bruge. Hver dosis er pakket i et lille brev, som skal blandes i 100 ml vand. På hvert enkelt brev finder du vejledningen, som dog kræver et par gode øjne at læse.

Når pulveret fra brevet er blandet med vandet, bliver vandet lidt grumset, men i modsætning til andre mælkesyrebakterieprodukter jeg tidligere har prøvet, har SB3 en god smag, der minder lidt om tynd saftevand.
Dette produkt er heldigvis ikke noget, man skal holde sig for næsen for at få ned, eller noget hvor man bliver efterladt med en grim syntetisk smag, snarere tværtimod.
Hvis man er til en hurtig løsning, kan man også tage pulver direkte fra pakken, eller man kan blande det i yoghurt.

En pakke indeholder nok til en hel måned og med en vejledende udsalgspris på kr. 299,- er det et mælkesyrebakterie kosttilskud i den dyre ende. Men spørgsmålet er, om det i sidste ende er givet godt ud, idet du er sikker på at produktet gør hvad det lover uden, at være fyldt med unødige eller farlige tilsætninger.

Video om Clean Label Project Certified