Aktiviteter sammen med børnene
Hvad plejer du at lave sammen med dit barn?

Aktiviteter sammen med børnene

Picture of Af sponsor
Af sponsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Børn elsker at lege og at komme ud og opleve noget i løbet af deres dag. Ofte kan det dog som forælder være svært hele tiden at finde på noget nyt, man kan lave, og det gælder især i forbindelse med ferier, hvor børnene er mere hjemme, end de normalt er. At have børn kræver både tid og overskud, men det vigtigste at huske er, at børnene mest af alt bare har brug for deres forældres opmærksomhed.

Hvis du alligevel mangler nogle aktiviteter, som du kan lave sammen med dine børn, så kan du med fordel læse med her i denne artikel. Her kommer vi nemlig med en række konkrete forslag til, hvad du kan lave sammen med dine børn.

5 konkrete forslag til aktiviteter sammen med børnene:

  1. Læs en bog sammen
  2. Læg puslespil
  3. Gå en tur i skoven
  4. Vær kreative
  5. Tag på skattejagt

1. Læs en bog sammen

At læse gode børnebøger sammen med børnene kommer aldrig til at gå af mode. Det er noget, som I både kan foretage jer indendørs såvel som udendørs, når vejret er til det, og samlæsning er med til at skabe en hyggelig stund imellem jer, hvor børnene kan slippe deres fantasi løs.

2. Læg puslespil

Puslespil er med til at holde hjernen i gang, og det er derfor både sundt for børnene at lægge puslespil, ligesom det er det for dig selv, selvom du er voksen. I kan også spille mange andre spil sammen som for eksempel Ludo, Uno, skat eller Matador.

3. Gå en tur i skoven

Det er sundt for både store og små at være udenfor, og det gælder, uanset hvordan vejret er. Hvis I mangler noget at lave, så kan I altid gå en tur i skoven og kigge efter biller eller andre dyr, eller I kan tage en tur på stranden og finde flotte sten eller kigge efter rav.

4. Vær kreative

Ligesom det er sundt at opholde sig udenfor, så er det også sundt at holde hjernen i gang og være kreativ, og det er ligesom boglæsning noget, I kan foretage jer, uanset hvordan vejret er. I kan for eksempel lege med perler, eller I kan fremstille jeres egne smykker. I kan også tegne eller farvelægge, eller I kan bruge jeres fantasi til at skrive en kort historie og læse den for hinanden efterfølgende.

5. Tag på skattejagt

At tage på skattejagt kan være en rigtig god ferieaktivitet, der ikke behøver at koste ret meget. Du kan eksempelvis grave en skat ned i haven og lave et kort til børnene, der viser dem vej hen til skatten fyldt med slik eller andet.