Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder Berit 25+ online videokurser online videokonsultation
Gravid.dk på Trustpilot

Modermælkserstatning

Modermælkserstatning
Hvis du har du brug for mere viden om modermælkserstatning, kan du læse med her.

Der kan være mange grunde til at vælge amningen fra. Og hvis man gør, så kan man give barnet modermælkserstatning og det kan man faktisk gøre lige fra fødslen. I artiklen her kan du læse mere om modermælkserstatning.

Modermælkserstatning er særligt sammensat, så det tilgodeser spædbarnets behov. Derfor behøver et barn, der får modermælkserstatning, ikke væske ud over modermælkserstatningen. Dette gælder for barnet, når det er rask. Børn, der får modermælkserstatning skal fortsætte med dette sideløbende med overgangskosten, indtil barnet fuldt ud kan ernæres med almindelig mad. Børn, der får modermælkserstatning, ligesom børn, der får modermælk, skal begynde at have introduceret overgangskost ved 4-6 måneders alderen.

Tilberedning af modermælkserstatning

Det er mest normalt at opvarme modermælkserstatningen i en flaske i mikrobølgeovnen. Flasken skal stå i mikroovnen uden låg eller suttehoved, der først påsættes efter opvarmningen. Efter modermælkserstatningen er blevet opvarmet, så skal flasken rystes, så varmen fordeler sig. Det er meget vigtigt at tjekke mælkens temperatur på din håndryg eller undersiden af din arm, hvor huden er tynd, så barnet ikke brænder sig.

Modermælkserstatning gives som regel i flaske, og det er vigtigt at give barnet nærhed og omsorg under flaskegivningen, da børn, der bliver ammet, naturligt opnår denne nærhed med deres mor under måltidet. Dette er vigtigt, også for børn, der får flaske. Derfor hav barnet hos dig, mens det spiser. Giv barnet opmærksomhed, og gør måltidet til noget hyggeligt og intimt.

Modermælkserstatning kan bla. købes i Matas.

Hvis du skal give det helt nyfødte barn modermælkserstatning, er det en god ide, at du rådføre dig med en fagperson, inden du giver erstatning.

Hvis du har brug for vejledning i, hvor meget modermælkserstatning et barn skal have, kan du få et vejledende overblik i tabellen her.

Tabel modermælkserstatning
Tabellen giver et vejledende overblik over barnet behov for modermælkserstatning.

Del artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
Jordemoder Berit
Jordemoder Berit
Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun medlemsklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.
Andre læste også:
Kønsscanning hvornår?
Gravid
Kønsscanning til dig der vil kende kønnet på dit barn

Kønsscanning er en scanning, som du selv skal bestille tid til og betale for. I artiklen her kan du få viden om, hvordan det foregår, samt hvor tidligt det er muligt at fastslå kønnet på dit barn og hvad der kan være en hindring for, at gå ud

Udregn din BMI på gravid.dk
Gravid
BMI beregner

Her kan du beregne din egen BMI. Når du har indtastet din højde og vægt, får du resultatet vist herunder. Du kan også aflæse den direkte i skemaet nederst på siden. Beregneren fortæller dig, om din nuværende vægt er normal eller om du er under- eller overvægtig. Husk at være ærlig, da