Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder Berit 25+ online videokurser online videokonsultation
Gravid.dk på Trustpilot

Mælkesyrebakterier til den nyfødte

Duolac mælkesyrebakterier

Hvorfor mælkesyrebakterier?

Mælkesyrebakterier baby – Balancen i vores mave tarmsystem er afhængig af bakterier. Men det er ikke uden betydning hvilke bakterier der er i mave tarmsystemet. Det er derfor vigtigt, at der befinder sig mange af de “gode” bakterier i din mave. Ubalance i mave tarmsystemet medfører, for de fleste, dirre eller hård mave samt rigeligt med luft i maven.

Men flere forskningsresultater tyder på, at det også kan have indflydelse på dit immunforsvar og din hud, hvis der er ubalance i systemet. Det er derfor vigtigt at bevare en god balance i mave tarmsystemet . Disse “gode” bakterier kaldes for mælkesyrebakterier.
Derfor er det også, med god grund, meget oppe i tiden, at flere og flere selv tager, og/eller giver deres børn et tilskud af mælkesyrebakterier. Hvilket er årsagen til, at jeg har valgt at se nærmere på Doulacs produkter, hvor du med et dagligt indtag, blandt andet, får et tilskud af mælkesyrebakterier.

Mælkesyrebakterier baby – det rigtige for mavsen

Mælkesyrebakterier baby – fodi de fødes med et helt sterilt tarmsystem. Den lille ny skal altså opbygge en balance i sit tarmsystem efter fødslen. Dette sker helt automatisk på flere måder. Den ene er når barnet fødes vaginalt, her vil barnet automatisk komme i kontakt med moderens naturlige bakterier.
Dette stiller unægteligt børn født ved kejsersnit i en lidt dårligere situation, og man ved, via forskning, at der er forskel på tarmfloraen hos børn født vaginalt og ved kejsersnit. Det skal dog siges, at vi i dag ikke ved, præcis hvilken betydning det har. Dette er et emne der forskes meget i.

Heldigvis er der andre muligheder for at få de “gode” bakterier.  Den lille kan nemlig også gennem modermælken og via berøring med moderens bryst under amningen, opbygget et naturligt forsvar af “gode” bakterier. Men det er også muligt at give de små et tilskud af mælkesyrebakterier.

Mælkesyrebakterier kombineret med D-vitamin

Mælkesyrebakterier baby – I følge sundhedsstyrelsens anbefalinger skal børn i mellem 2 uger og 4 år have et dagligt D-vitamin tilskud for blandt andet at styrke knoglerne. I gennem erfaringer og undersøgelser ved vi, at D-viatmin dråberne er noget af det, rigtig mange forældre glemmer at give deres børn. Hvad vil der så ske, hvis forældre også skal til at huske mælkesyrebakterier?

Det har Duloc heldigvis taget højde for ved at kombinere de to produkter. Med Dulac Duo D-dråber skal du blot give dit barn 6 dråber dagligt, og der er styr på både D-vitamin og mælkesyrebakterier.

Rigtig mange små børn døjer med luft i maven. Det kan tænkes, at mælkesyrebakterier kan have en positiv indflydelse på dette. Derfor har vi fået en af Gravid.dks brugere til at give hendes lille pige på 2 måneder et dagligt tilskud af “Duo D-dråber”. Umiddelbart så hun ikke nogen anderledes reaktion på den lille piges mave, humør eller andet. Det skal dog nævnes, at pigen i forvejen fik mælkesyrebakterier. Ifølge vores bruger, var der plads til forbedring i forhold til dryp funktionen, idet dråberne er svære at få ud af flasken.

Duolac til børn og voksne

Mælkesyrebakterier baby – Her i huset har vi i en måned taget et dagligt tilskud af Duolac. Min søn på 4 har fået “Daglig børn” og jeg selv har indtaget Daglig vitamin. Til børn er tabletterne formet som en bamse. Dette skabte stor jubel og god stemning, når de skulle spises. Desværre var min søn ikke helt vild med smagen, men det gør jo ikke tabletterne dårligere og jeg personligt var ikke enig med ham i, at de smagte dårligt. Smagen resulterede desværre i, at han ikke fik et dagligt indtag, og det kan derfor være svært at sige om det havde en effekt på hans mave.

Jeg selv tog et tilskud med “Daglig vitamin” som også indeholder et tilskud af C-vitamin. Jeg havde en følelse af, at få en bedre balance i min mave. Rent mentalt fik jeg også en god sund følelse, men om det var en psykologisk effekt, vil jeg ikke kunne sige.
Faktum er, at forskningen tyder på, at probiotika kan have en positiv effekt på dit immunforsvar, og kombineret med C-vitamin gav det mig en god fornemmelse.

Jeg har tidligere indtaget et dagligt indtagelse af mælkesyrebakterier. Dengang var det et pulverprodukt, som skulle blandes i koldt vand, hvilket jeg fandt besværligt. Derfor er jeg stor fan af, at Duolac er lykkedes med at lave mælkesyrebakterier som tabletter. Tabletterne skal heller ikke opbevares på køl, hvilket også gør det nemmere at have dem med i tasken.

Duolac kan noget særligt

Hos Doulac har de udviklet en helt speciel teknik, som de kalder dobbelt coating-system. Denne teknik er udviklet for at beskytte og til at sikre, at mælkesyrebakterierne overlever den hårde tur gennem maven og mavesyren. Dette sikrer, at flest mulige bakterier vil overleve og nå destinationen i tarmsystemet, hvor de skal gøre deres gavn. Dette gælder såvel produkter til børn som til voksen fra Duolac.

Så herfra mener vi, at Duolac har fat i noget rigtig godt, om end der er plads til lidt justeringer her og der. . Læs mere om nyheder om graviditet og lign. på vores Facebook-side eller udregn din termin med vores helt egen terminsberegner her.

Del artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
Jordemoder Berit
Jordemoder Berit
Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun medlemsklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.
Andre læste også: