Grød uden gluten fra 4 måneder

Grød uden gluten fra 4 måneder

Det tager ikke ret lang tid at lave hjemmelavet mad til sit barn. Og det giver den store fordel, at du ved præcist, hvad der er i maden.

Ingredienserne i disse opskrifter kan være økologiske eller ikke-økologiske, ligesom der heller ikke er nogen krav til bestemte mærker af mel eller modermælkserstatning.

I starten er det måske nok for barnet at smage en mundfuld eller to, mens det efterhånden, som barnet bliver ældre og spiser mere, kan blive nødvendigt at lave dobbeltportion af opskrifterne for at mætte barnet. I starten, når barnet skal vænne sig til at spise grød, kan det være en god ide at lave grøden lidt tyndere. Det kan også hjælpe at hælde lidt modermælkserstatning eller modermælk rundt om grøden, så den første bid smager velkendt.

Det kan være en ide at lægge lidt frugtmos på grøden, for at få barnet til at smage på grøden, men barnet skal helst ikke blive vant til, at hver eneste skefuld smager sødt. Så veksl lidt mellem rene grødskefulde og grød med mos. Så vænner barnet sig til, at der er forskellig smag.

Fedtstof indtil 1 år

Indtil barnet fylder 1 år, skal alt hjemmelavet grød tilsættes en teskefuld fedtstof for at opfylde barnets ernæringsmæssige behov. Forskellige typer fedtstof, der er gode at bruge er: smør, tidselolie (stort set uden smag, hvilket kan være en fordel) eller en anden form for olie.

Risgrød – til et barn

  • 1 dl vand
  • 3 spsk. rismel
  • 1 tsk. fedtstof
  • ½ dl færdig modermælkserstatning eller sødmælk

Rismel og vand simrer ved moderat varme i ca. 2 min.
Fedtstoffet røres i, og mælk røres i til konsistensen er passende.

Hirsegrød – til et barn

  • 1 dl vand
  • 3 spsk. hirseflager
  • ½ dl færdig modermælkserstatning eller sødmælk
  • 1 tsk. fedtstof

Hirseflager og vand koger ved moderat varme i 5-10 min. Fedtstoffet røres i, og mælk tilsættes, til konsistensen er passende.

Majsgrød – til et barn

  • 1 dl vand
  • 3 tsk. majsmel
  • 1 tsk. fedtstof
  • ½ dl færdig modermælkserstatning eller sødmælk

Majsmel og vand piskes sammen og koger ved moderat varme i ca. 1 min. Fedtstof røres i, og mælk tilsættes, til konsistensen er passende.

Om forfatteren

Jordemoder Berit

Jordemoder Berit

Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun Gravidklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.

Prøv Gravidklubben gratis

Få jordemoderhjælp, kurser, e-bøger, lynguides, ugentlige live sessioner – ALT SAMMEN FOR GRAVIDE OG NYBAGTE FORÆLDRE

Læs mere om Gravidklubben her eller prøv den gratis i 7 dage

Halvårligt

INKL. GAVEKORT PÅ 250,- TIL VORES FORLØB
PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 99,- / MÅNED Betal kr. 595,- nu og spar 50% ift. et månedsmedlemskab
  • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser
  • Velkomstgave på 250 kr. til et valgt frit forløb hos Berit
Anbefalet

Månedligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 199,- / MÅNED Betal kr. 199,- pr. måned du er medlem
  • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser

Seneste artikler