Ønskeliste til din fødsel
Det er en god ide at lave en ønskeliste til din fødsel.

Derfor skal du lave en ønskeliste til din fødsel

Picture of Af Jordemoder Berit
Af Jordemoder Berit

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Der kan være mange fordele ved at udarbejde en ønskeliste til din fødsel. Derfor er det en rigtigt god ide at lave sådan en, når du er omkring uge 32-36 i din graviditet.

I artiklen her kan du finde ud af, hvorfor det er en god ide og hvad der er vigtigt at få med i en sådan liste.

Hvorfor en ønskeliste til din fødsel?

En fødeplan, eller en ønskeliste til din fødsel, kan være en rigtig god måde, hvorpå du selv kan få tænkt over, hvordan du egentlig har det med fødslen. På den måde vil du helt automatisk reflekterer lidt over, hvordan du forestiller dig din fødsel skal foregå.

Jordemoder Berit anbefaler Cellaviva

En fødsel er naturens kræfter og de kan være svære at spå om. Derfor vil der med denne liste være tale om ønsker og drømme. Ingen kan love dig, at du får dine ønsker opfyldt. Men alligevel kan det gøre en stor forskel for dig og din oplevelse, at du får tænkt alting igennem.

Selvom du måske finder det angstprovokerende at tænke så meget på din fødsel, så du bliver i stand til at skrive dine ønsker ned, bør du alligevel gøre det.

Hvis du finder tanken om din fødsel angstprovokerende, kan noget tyde på, at du er bange for den forestående fødsel. I så fald vil det være endnu vigtigere og en god ide, at du dykker nærmere ned i, hvordan den angst kan forsvinde.
En fødsel er nemlig svær at stikke af fra og derfor er det så meget desto vigtigere, at du er tryg. En af de måder du kan opnå tryghed på, er ved at slippe af med usikkerheden og slå fast hvordan du ønsker din fødsel skal være.

Sidst men ikke mindst er en ønskeliste en kæmpe fordel, for den jordemoder der skal hjælpe dig til fødslen. Det vil give jordemoderen en hurtigere fornemmelse af hvem du er og hvordan hun bedst muligt kan hjælpe dig under din fødsel. Hvilket i sidste ende vil være en stor fordel for dig.

Inddrag din partner i din ønskeliste til din fødsel

Jeg vil til hver en tid, på det kraftigste, anbefale, at du inddrager din partner i din fødeplan.

Under veerne, vil du formentlig lukke dig inde i dig selv. Du vil ikke rigtig kunne overskue, at tage del i hvad der foregår omkring dig. Det betyder, at der kan være spørgsmål, som måske vil være rigtig svære at tage stilling til, og skulle besvare.
Her er det din partner, eller den som skal støtte dig under din fødsel, som skal være din advokat og på den måde støtte op om de ønsker du i forvejen har givet udtryk for. Eller beskytte dig mod ting du på forhånd frygter. 

Derfor er det vigtigt, at du og din partner har gennemgået jeres ønsker sammen. Måske har din partner også nogle ønsker, som kan tilføjes listen.

Bliv medlem og læs videre

Gratis adgang til alle artikler i 7 dage.

Samtidig får du Live Sessioner, en personlig side der følger din graviditet og ugentlig GravidGuide fra jordemoder Berit.

Allerede medlem? Log ind her

Resten af artiklen er tilgængelig for betalende medlemmer.
Du kan se mere på vores hjemmeside.

Opret et gratis medlemskab

og få ugentlige gravidmails, din personlige gravidside og live sessioner samt 7 dages adgang til alle artikler.

Tilmelding Level1