Rebozo massage som fødselsmodning
Lær 5 Rebozo øvelser som, kan bruges i graviditeten og under fødslen.

5 Rebozo øvelser til dig

Picture of Af Jordemoder Berit
Af Jordemoder Berit

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Rebozo massage er en slags øvelser, hvor man via et stort sjal, et såkaldt rebozo-tørklæde, opnår afspænding, massage, veer og smertelindring.

I denne artikel får du et udpluk og introduktion til 5 konkrete øvelser. Du kan under hver enkelt øvelse, se hvordan de forskellige øvelser udføres. Hvis du vil vide mere om Rebozo og hvad det kan bruges til, kan du læse mere her.

Kort om Rebozo

Faktisk kan det bruges allerede i graviditeten, som en slags massage. Det kan løsne op i alle muskler og led, hvilket specielt kan bruges i og omkring bækkenet hos den gravide, da disse muskler er nogle af de muskler, der er hårdt belastet af at bære på barnet og af den ændrede kropsholdning, de fleste får under en graviditet.

Jordemoder Berit anbefaler Forevig Liv

Men denne form for massage kan meget mere. Det kan nemlig også bruges som et redskab, der hjælper barnet med at vende sig rigtig og indstille sig rigtigt i dit bækken. Og så kan det bruges til at lave veer, eller til at lave bedre veer under fødslen.

Hvis ikke du er den heldige ejer af et Rebozo tørklæde, kan du sagtens bruge et hvilket som helst andet tørklæde, du skal blot være opmærksom på, at det er stort nok. Tørklædet bør være omkring 2x3 meter. Hvis du heller ikke har så stort et tørklæde, kan du med fordel bruge et lagen, som er foldet sammen på langs.

Om Rebozo øvelser

Herunder har vi samlet et lille udpluk af de mange Rebozo-øvelser, som findes. Se på billederne og bliv inspireret. Vær ikke bange for at forsøge jer frem hjemme i stuerne; Rebozo har nemlig ingen bivirkninger. Vær dog opmærksom på, at øget tempo kan være ve-stimulerende, så hvis I kaster jer ud i at forsøge uden yderligerer vejledning, er det vigtigt at rystelserne gøres i et langsomt tempo, med mindre du har under 3 uger til termin.

Hvis I ønsker grundig vejledning, finder I et helt online rebozo kursus i vores store medlemsportal.

Under alle øvelserne vil jeg anbefale, at I løbende kommunikerer, det er nemlig gennem kommunikation, at I sammen kan finde ud af hvordan det føles bedst for dig, som skal modtage massagen.

Det er også vigtigt, at der løbende holdes små pauser for at opnå en optimal afspænding. Ryst i ca. 2-4 min efterfulgt af en pause på minimum 1 min. Når der kommer pauser i behandlingen/øvelserne, vil det være nemmere for kroppen at give helt slip, samt opdage hvor dejligt det i virkeligheden er.

Sådan holder man på en Rebozo

At give Rebozo kan være hårdt for den der yder, derfor er det vigtigt, at du som skal udføre øvelserne, tænker på din kropsholdning og hvordan du griber om tørklædet.

Bliv medlem og læs videre

Gratis adgang til alle artikler i 7 dage.

Samtidig får du Live Sessioner, en personlig side der følger din graviditet og ugentlig GravidGuide fra jordemoder Berit.

Allerede medlem? Log ind her

Resten af artiklen er tilgængelig for betalende medlemmer.
Du kan se mere på vores hjemmeside.

Opret et gratis medlemskab

og få ugentlige gravidmails, din personlige gravidside og live sessioner samt 7 dages adgang til alle artikler.

Tilmelding Level1