Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder 25+ online videokurser videokonsultationer
Gravid.dk logo
Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder Berit 25+ online videokurser online videokonsultation

Rebozo øvelse 2 “Fødder”

Rebozo øvelse fødder

Denne Rebozo øvelse er en øvelse, som kan hjælpe med at strække ud i området omkring bækkenet og balderne. Det betyder at det kan være en god øvelse at bruge hvis du lider af graviditets relaterede bækkengener.

Kommunikation er meget vigtigt under denne øvelse da det kan være ubehageligt hvis strækket i lænden eller ballerne bliver for stort. I skal derfor på forhånd aftale hvordan du som får Rebozo behandlingen, siger til når strækket er rigeligt.

Øvelsen har ingen bivirkninger og det er derfor en øvelse I roligt kan starte med, hvis I er nybegyndere, når det kommer til Rebozo.

Sådan udføres denne Rebozo øvelse

Den gravide ligger på ryggen, og tørklædet lægges om fødderne som anført på billed nr. 1,2 og 3.

Løft fødderne og sving dem langsomt fra side til side (billed 4). Prøv jer frem med tempo og hvor langt ud til siderne, benene kan svinges.

Udvid øvelsen ved at binde en knude på tørklæde-enderne (billed 5), løft op og træk derefter i enderne ved hjælp af egen kropsvægt, som lænes bagud (billed 6).

Rebozo øvelse
Billed 1
Billede 2
Billed 2
Billed 3
Billed 3
Billed 4
Billed 4
Billed 5
Billed 5
Billed 6
Billed 6

Kort om øvelsen:

  • Øvelsen skal afspænde lænden
  • Øvelsen skal udstrække lænd
  • Øvelsen skal give et stræk i ballerne.

Kunne du tænke dig mere grundig instruktion og se alle øvelser som videoer? Så meld dig ind hos Gravid.dk og tag jordemoder Berits store Rebozo kursus! Her får du samtidig en masse ekstra, fx graviditets- og fødselsforberedelse

Videre til øvelse 3 “Ryste bækken”

Del artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Jordemoder Berit
Jordemoder Berit
Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun medlemsklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.
Andre læste også:
Tigerspring
Baby
De 10 Tigerspring

Tigerspring er en måde at dele babys udvikling op i nogle trin. Forskning på området har vist, at børns udvikling

Babysvøb
Baby
3 ting du skal vide om babysvøb

Babysvøb betyder, at du svøber din baby stramt ind i et klæde. Det er en teknik, som har været brugt