Tegn på barnets køn: Dreng eller pige?

Tegn på barnets køn under graviditeten

Hvis du er nysgerrig efter at finde ud af, hvilket køn barnet har, inden du føder, så kan du måske bruge nogle af disse metoder:

Kvalme

Gammel folklore siger, at hvis du ikke har lidt af morgenkvalme i første trimester, så venter du en dreng. Hvis du har haft kvalme, så venter du en pige.

Mavens udformning

Nogle siger, at hvis maven er meget spids eller hænger lavt, så venter du en dreng, mens hvis maven er rund, sidder højt og du tager meget på over det hele, så venter du en pige.

Fostrets puls

Når man går til kontrol hos jordemoderen under graviditeten, måler hun barnets hjertefrekvens. Der er nogen, der påstår, at man vil kunne forudsige barnets køn ud fra hjertefrekvensen, altså den hastighed hjertet slår med. En puls på under 140 skulle fortælle, at det er en dreng, mens en puls på over 140 skulle fortælle, at det er en pige. Der er ingen videnskabelige beviser for dette, og fostrets puls kan selvsagt blive påvirket af mange forskellige ting.

Vielsesring

Prøv at holde din vielsesring i et hår eller en tråd over din mave. Hvis ringen laver cirkler over maven, venter du en dreng. Hvis ringen derimod svinger fra side til side, venter du en pige. Nogle siger også, at hvis du lader ringen hænge over dit håndled, kan du forudsige kønnet på de børn, du kommer til at vente dig fremover.

Kinesisk kalender

Den kinesiske kalender skulle efter sigende være fundet i en royal grav for over 700 år siden. Den skulle kunne forudsige kønnet ud fra, hvilken måned undfangelsen finder sted samt moderens alder på tidspunktet for undfangelsen. Det ser dog ud til, at der findes flere forskellige kinesiske kalendere på nettet. Men prøv den – det er også sjovt at se, om dine tidligere graviditeter holder stik!

Ultralydsscanning

Ved en ultralydsscanning er der en ret stor sandsynlighed for at få barnets køn at vide, hvis man er langt nok henne i graviditeten (ca. uge 16-20). En ultralydsscanning skal dog stadig tages med et vist forbehold, idet der også her kan ske fejlbedømmelser.

Fostervandsprøve

Med en fostervandsprøve vil man med 100% sikkerhed kunne sige barnets køn. En fostervandsprøve er imidlertid ikke noget, man tager for underholdningens skyld, for der er en sikkerhedsmæssig risiko forbundet med prøven for barnet. Under en fostervandsprøve udtages lidt fostervand med en nål, der føres gennem kvindens maveskind. 1-2 kvinder ud af 200 aborterer som følge af en fostervandsprøve. Fostervandsprøver tilbydes kvinder over 35 år samt kvinder, der før har født handicappede børn eller har arvelige sygdomme i familien.

Om forfatteren

Jordemoder Berit

Jordemoder Berit

Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun Gravidklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.

Prøv Gravidklubben gratis

Få jordemoderhjælp, kurser, e-bøger, lynguides, ugentlige live sessioner – ALT SAMMEN FOR GRAVIDE OG NYBAGTE FORÆLDRE

Læs mere om Gravidklubben her eller prøv den gratis i 7 dage

Halvårligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 99,- / MÅNED Betal kr. 595,- nu og spar 50% ift. et månedsmedlemskab
  • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser
Anbefalet

Månedligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 199,- / MÅNED Betal kr. 199,- pr. måned du er medlem
  • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser

Seneste artikler