Symptomer på, at du er gravid?

Symptomer på at du er gravid

Synes du, at du har symptomer på, at du er gravid? De fleste finder ud af, at de faktisk er gravide, når deres menstruation udebliver.

Der kan dog være flere grunde til, at en menstruation udebliver og derfor er det ikke i sig selv et sikkert tegn på graviditet. Hvis du er gravid, kan du måske allerede inden, du kan tage en graviditetstest, begynde at få følelsen af, at noget er i gære. Det er forskelligt fra kvinde til kvinde, men nogle af symptomerne på graviditet er:

  • Følelsen af, at du skal tisse hele tiden
  • En voldsom træthed
  • Kvalme, måske om morgenen, men også pga. særlige dufte fra bestemte madvarer, parfume eller lignende.
  • Øget lugtesans
  • Spænding eller små hårde kugler i brysterne
  • En ændring af madvaner – måske spiser du pludselig meget af en bestemt madvare

Gravid symptomer kan drille

Mange kvinder er allerede inden tidspunktet for næste menstruation klar over, at der er en mulighed for, at de er gravide. I perioden indtil du kan få klar besked, om du er gravid eller ej, kan det føles som om, du kan mærke de nævnte tegn på graviditet, selvom det viser sig, at du ikke er gravid. Det kan være svært at vurdere objektivt, om man føler tegnene på graviditet eller ej, hvis man for eksempel virkelig ønsker at blive gravid. Derfor kan tegnene godt drille lidt.

Hvis du er gravid, skal du undersøges af lægen

Hvis du efter en udebleven menstruation har mistanke om, at du er gravid, kan du tage en graviditetstest derhjemme. Du kan også aftale en tid hos lægen og få foretaget en graviditetstest der. Hvad enten du opdager din graviditet hjemme eller hos lægen, skal du efterfølgende lave en aftale med lægen.

Graviditet uden for livmoderen

Det er vigtigt, at lægen får undersøgt dig tidligt i graviditeten, omkring 5.-6. uge er normalt, da der nogle gange sker det, at det befrugtede æg sætter sig fast i æggelederen og begynder at udvikle sig der. Så taler man om en graviditet uden for livmoderen, og det kan være farligt for kvinden. Ved en graviditet uden for livmoderen er det nødvendigt at foretage et indgreb og fjerne embryonet.

Symptomer på graviditet er naturlige

Viser det sig, at du er gravid, er de fysiske ændringer, du kan mærke ex. træthed, kvalme og hyppig vandladning ganske naturlige og forbundet med de hormoner, som det lille embryon allerede nu sender ud i hele din krop. Kroppen er allerede i gang med for at skabe et lille nyt liv, og det påvirker hele din krop. Smerterne i brysterne og brystvorterne er helt normale, da mælkekirtlerne i brysterne allerede helt tidligt i graviditeten begynder at vokse.

LÆS OGSÅ OM TEGN PÅ GRAVIDITET

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments