Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder 25+ online videokurser videokonsultationer
Gravid.dk logo
Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder Berit 25+ online videokurser online videokonsultation

Graviditetstilbud i de 5 regioner

Graviditetstilbud i din Region

I Danmark kan der være forskel på, hvilke graviditetstilbud du som gravid får, når det kommer til jordemoderkonsultationer, fødselsforberedelse, tidspunkt for skanninger samt læge besøg. I denne artikel kan du finde svar på hvordan de forskellige graviditetstilbud er i din region. Du skal blot vælge den region du bor i, så kommer du frem til beskrivelsen i din region.

Region Hovedstaden
Region Sjælland
Region Syddanmark
Region Midtjylland
Region Nordjylland

Graviditetstilbud i Region Hovedstaden

Region Hovedstaden er faktisk den region, som har flest fødsler om året. Der fødes nemlig omkring 21.000 børn, hvilket svarer til 1/3 af alle de børn, som bliver født i Danmark.

Der findes i alt 5 hospitaler i regionen. Ud fra hvor du har adresse, vil du høre til et af de 5 hospitaler. Du har dog mulighed for at ønske at føde på et andet hospital. I Danmark er der nemlig frit sygehusvalg. Hvis ikke du hører til det hospital, du ønsker at føde på, er det dog kun, hvis der er ledige pladser, at du får lov til at føde der.

Du har også mulighed for at vælge at føde hjemme hos dig selv. Hvis du vælger hjemmefødsel, vil en jordemoder fra dit fødested komme hjem til dig og varetage fødslen.

De 5 hospitaler med fødeafdeling i din region er:
Hillerød
Herlev
Hvidovre
Bornholm
Rigshospitalet

Som gravid i Region Hovedstaden vil du blive tilbudt 3 besøg hos egen læge, en nakkefoldscanning og en gennemscanning. Herudover tilbydes du 4-7 besøg hos en jordemoder. Der kan være afvigelser, da der altid vil blive taget hensyn til eventuelle individuelle behov.
Egen læge i uge ca. 9, uge 25 og uge 32
Nakkefoldscanning imellem uge 11+4 og 14+0
Gennemscanning omkring uge 20
Jordemordekonsultationen i din region har forskellige graviditetstilbud fra hospital til hospital. Du kan læse mere under hvert enkelt hospital.

Graviditetstilbud i Region Sjælland

I Region Sjælland findes i alt 4 hospitaler med fødeafdeling. Ud fra hvor du har adresse, vil du høre til et af de 4 hospitaler.
Roskilde
Slagelse
Holbæk
Nykøbing Falster

Du har dog mulighed for at ønske at føde på et andet hospital. I Danmark er der nemlig frit sygehusvalg. Hvis ikke du hører til det hospital, du ønsker at føde på, er det dog kun, hvis der er ledige pladser, at du får lov til at føde der hvor du ønsker.
Du har også mulighed for at vælge at føde hjemme hos dig selv. I Region Sjælland findes faktisk landets bedste tilbud, når det kommer til hjemmefødsel. I din region findes der nemlig en forening af privatpraktiserende jordemødre, som har specieliseret sig i hjemmefødsel og som betales af regionen. Hvis du vil vide mere om hjemmefødselstilbud i dit område, kan du læse mere her. Hvis du er i tvivl om hvorvidt hjemmefødsel kunne være noget for dig, kan du læse mere her.

I Region Sjælland findes et andet unikt graviditetstilbud. Du har nemlig også mulighed for at føde på fødeklinik. Der findes i alt 3 fødeklinikker i regionen – i Holbæk, Slagelse og Roskilde.

Som gravid i Region Sjælland vil du blive tilbudt 3 besøg hos egen læge, en nakkefoldscanning og en gennemscanning. Herudover tilbydes du 5-6 besøg hos en jordemoder. Der kan være afvigelser, da der altid vil blive taget hensyn til eventuelle individuelle behov.
Egen læge i uge ca. 9, uge 24 og uge 32
Nakkefoldscanning omkring uge 11+4 – 13+6
Gennemscanning omkring uge 20
Jordemoderbesøg første gang 14-16, øvrige i uge 21, 29, 35, 36, 37, 39 (35+37 hvis du er 1.gangsfødende 36 hvis du er flergangsfødende)

Graviditetstilbud i Region Syddanmark

I Region Syddanmark findes i alt 6 hospitaler med fødeafdeling. Ud fra hvor du har adresse, vil du høre til et af de 5 hospitaler.

Esbjerg
Kolding
Aabenraa
Odense
Svendborg

Du har dog mulighed for at ønske at føde på et andet hospital. I Danmark er der nemlig frit sygehusvalg. Hvis ikke du hører til det hospital, du ønsker at føde på, er det dog kun, hvis der er ledige pladser, at du får lov til at føde der.
Du har også mulighed for at vælge at føde hjemme hos dig selv. Hvis du vælger hjemmefødsel, vil en jordemoder fra dit fødested komme hjem til dig og varetage fødslen.  Hvis du er i tvivl om hvorvidt hjemmefødsel kunne være noget for dig, kan du læse mere her.

Som gravid i Region Syddanmark vil du blive tilbudt 3 besøg hos egen læge, en nakkefoldscanning og en gennemscanning. Herudover tilbydes du 5-6 besøg hos en jordemoder. Der kan være afvigelser, da der altid vil blive taget hensyn til eventuelle individuelle behov.

Egen læge i uge ca. 9, uge 25 og uge 32
Nakkefoldscanning omkring uge 12
Gennemscanning omkring uge 19
Jordemoderbesøg første gang uge 14-16, øvrige i uge 21, 29, 35, 37, 39

Graviditetstilbud i Region Midtjylland

I Region Midtjylland findes i alt 7 hospitaler med fødeafdeling. Ud fra hvor du har adresse, vil du høre til et af de 6 hospitaler.
Aarhus
Randers
Viborg
Herning/Gødstrup
Horsens
Samsø
Du har dog mulighed for at ønske at føde på et andet hospital. I Danmark er der nemlig frit sygehusvalg. Hvis ikke du hører til det hospital, du ønsker at føde på, er det dog kun, hvis der er ledige pladser, at du får lov til at føde der.

Du har også mulighed for at vælge at føde hjemme hos dig selv. Hvis du vælger hjemmefødsel, vil en jordemoder fra dit fødested komme hjem til dig og varetage fødslen.  Hvis du er i tvivl om hvorvidt hjemmefødsel kunne være noget for dig, kan du læse mere her.

Som gravid i Region Midtjylland vil du blive tilbudt 3 besøg hos egen læge, en nakkefoldscanning og en gennemscanning. Herudover tilbydes du 5-9 besøg hos en jordemoder afhængigt af, hvilket af de 7 hospitaler du skal føde på. Der kan være afvigelser, da der altid vil blive taget hensyn til eventuelle individuelle behov.
Egen læge i uge ca. 9, uge 25 og uge 32
Nakkefoldscanning omkring uge 12
Gennemscanning omkring uge 19
Jordemoderbesøg kan variere fra hospital til hospital i din region, både hvad angår antal gange og hvilke uger (se mere info under det hospital du tilhøre).

Graviditetstilbud i Region Nordjylland

I Region Nordjylland findes i alt 3 hospitaler med fødeafdeling. Ud fra hvor du har adresse, vil du høre til et af de 3 hospitaler. Du har dog mulighed for at ønske at føde på et andet hospital. I Danmark er der nemlig frit sygehusvalg. Hvis ikke du hører til det hospital, du ønsker at føde på, er det dog kun, hvis der er ledige pladser, du får lov til at føde der.

Du har også mulighed for at vælge at føde hjemme hos dig selv. Hvis du vælger hjemmefødsel, vil en jordemoder fra dit fødested komme hjem til dig og varetage fødslen. Hvis du er i tvivl om hvorvidt hjemmefødsel kunne være noget for dig, kan du læse mere her.

De 3 hospitaler med fødested i din region er:
Vendsyssel, Hjørring
Aalborg
Thy-Mors,Thisted

Som gravid i Region Nordjylland vil du blive tilbudt 3 besøg hos egen læge, en nakkefoldscanning og en gennemscanning. Herudover tilbydes du som førstegangsfødende 6 besøg hos en jordemoder og som flergangsfødende 4 besøg. Dette kan afvige, da der altid vil blive taget hensyn til eventuelle individuelle behov.
Egen læge i uge ca. 9, uge 25 og uge 32
Nakkefoldscanning imellem uge 11+3 og 13+6
Gennemscanning omkring uge 20
Jordemoderkonsultation i uge 15-18 og uge 29. Herefter, hvis du er førstegangsfødende uge 34,36,38 og 40. Hvis du er flergangsfødende uge 36 og 40.

Del artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Jordemoder Berit
Jordemoder Berit
Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun medlemsklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.
Andre læste også:
Tigerspring
Baby
De 10 Tigerspring

Tigerspring er en måde at dele babys udvikling op i nogle trin. Forskning på området har vist, at børns udvikling

Babysvøb
Baby
3 ting du skal vide om babysvøb

Babysvøb betyder, at du svøber din baby stramt ind i et klæde. Det er en teknik, som har været brugt