Det kan virke meget uoverskueligt at købe ind til sit ufødte barn. Især som førstegangsforældre kan man have svært ved at afgøre, hvad der er absolut nødvendigt, og hvad der er et supplement. De forskellige baby-butikker indeholder så mange forskellige produkter, at det ikke er til meget hjælp at gå sig en tur her. Man bliver bare rundtosset af alle de muligheder, og ifølge en måling foretaget af Forbrugerstyrelsen, så køber 35% af vordende forældre babyudstyr, de aldrig får brug for.
Derfor har vi her samlet et overblik over "nice to have" og "need to have".
Et er, hvad man har behov for, et andet er, hvad man har lyst til at købe. Mange kvinder er i dag i 30erne, når de får deres første barn. De har luft i økonomien, og de har måske en længe opsparet trang efter at blive mødre eller fædre. Når de så bliver gravide, så køber de alt det, de har lyst til, fordi de har råd og lyst til det. Det er der ikke noget forkert i, så længe der ligger et bevidst valg bag.
Det er imidlertid ikke så hensigtsmæssigt, hvis man får købt for meget babyudstyr, fordi man er forvirret, eller fordi sælgerne i baby-butikken råder en til det. Derfor følger nu en vejledende liste til, hvad der er grundlæggende nødvendigt at anskaffe sig i forbindelse med det første barn.
Der er visse links som er sponsorerede, men ikke mindre seriøse af denne årsag.
Indkøbsliste
Stofbleer
Stofbleer kan bruges til mangt og meget. De er gode til at lægge under baby på puslebordet og til at lægge over tøjet under amning, så baby ikke gylper på dit tøj. De er også rigtig bløde og kradser ikke, hvilket skumklude godt kan gøre på babyens sarte hud. Det er en god ide at klippe et par stofklude i mindre firkanter og bruge dem som vaskeklude. De mindre klude kan både bruges til badet eller til skiftningen. Man kan også bruge en stofble som varmepude (du skal bare gøre den våd, putte den i en pose og varme den i mikroovnen). Så stofbleer skal du nok få brugt. Se et udvalg af stofbleer.
Bodystockings
Bodystockings i str. 50, 56 eller 62. Det er meget forskelligt, hvor store nyfødte babyer er, så pejl dig frem til den rigtige størrelse ved hjælp af din jordemoders vægtskøn. Og ellers køb ikke for mange i str. 50, for babyen vokser hurtigt. Antallet af bodystockinger, der er nødvendige, er nok omkring en 6-8 stykker. Hvis du har termin om sommeren, er det en god ide at købe nogle stykker uden ærmer. Ligeledes er lange ærmer godt om vinteren. Du kan finde et udvalg af bodier her.
Engangsbleer
Engangsbleer str. nyfødt. Køb ikke for mange pakker ind på forhånd, da baby hurtigt vokser sig større. Rigtig mange butikker giver i dag gratis pakker til gravide. Hvis du har fået nogle af de pakker, har du garanteret fået en masse bleer til den nyfødte. Brug dem til en start.
Babydyne
![Gravid.dk anbefaler Coocon](https://www.gravid.dk/wp-content/uploads/Anb_cocoon.jpg)
Babydyne – nogle foretrækker 2, så du har en at skift med, hvis dynen bliver beskidt, men det er ikke strengt nødvendigt. Når du skal ud og købe dyne, så tænk over, hvilket materiale dynen er lavet af. Det er vigtigt, at dynen er åndbar og det er en god ide at købe en allergivenlig dyne. Som noget forholdsvis nyt på marked, kan du købe en dyne lavet af kapok, også kaldet silke-bomuld.
Se et udvalg af luftige dyner lavet af kapok.
Lift og madras
Lift og madras – er uundværlige. I dag kan man få mange forskellige former for lift. Nogle bruger en babynest andre en voksipose.
Hent vores app og få fri adgang til alle artikler
Pt. kun for iPhone
eller opret dig her nu og få adgang i 7 dage
Samtidig får du Live Sessioner, en personlig side der følger din graviditet og ugentlig GravidGuide fra jordemoder Berit. Både på web og i app.
Allerede medlem? Log ind her
Resten af artiklen er tilgængelig for betalende medlemmer.
Du kan se mere på vores hjemmeside.