Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder 25+ online videokurser videokonsultationer
Gravid.dk logo
Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder Berit 25+ online videokurser online videokonsultation

Humørsvingninger under graviditeten

Humørsvingninger under graviditeten

Humørsvingninger

Humørsvingninger under graviditet skyldes mange ting, men først og fremmest sker der en masse hormonelle forandringer og processer i din krop, som er årsag til dit svingende humør. Derudover kan man sige, at graviditet er en slags livskrise. For de fleste er det heldigvis en positiv krise. Men det er et tidspunkt i livet, hvor der sker rigtig mange forandringer. Man skal vænne sig til tanken om et helt nyt liv. Et liv man måske har ønsket, men alligevel ikke helt kan vide, hvordan bliver. Dette medfører selvfølgelig mange tanker og følelser, som man ikke kan undgå kommer til at påvirke humøret i alle retninger.

Måske tænker du også en del over din egen barndom, og over hvilken slags mor du mon vil blive. Det kan ikke undgås, at der vil foregå en psykologisk omstillingsproces, når en mor skal blive til. Hvis du vil vide mere om denne proces, kan du læse med her.

Men humørsvingninger kan også øges af træthed og udsving i blodsukkeret. Derfor er det en god idé at acceptere, at du er træt, og sørge for at få sovet mere end du plejer. Det er også vigtigt at få spist, så du holder dit blodsukker stabilt. Motion er også en god kur mod humørsvingninger, dels fordi du får renset ud i tankerne, men også fordi motion altid har en positiv virkning på hele kroppen og alle dens processer.

Del artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Jordemoder Berit
Jordemoder Berit
Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun medlemsklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.
Andre læste også:
Tigerspring
Baby
De 10 Tigerspring

Tigerspring er en måde at dele babys udvikling op i nogle trin. Forskning på området har vist, at børns udvikling

Babysvøb
Baby
3 ting du skal vide om babysvøb

Babysvøb betyder, at du svøber din baby stramt ind i et klæde. Det er en teknik, som har været brugt