Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder Berit 25+ online videokurser online videokonsultation
Gravid.dk på Trustpilot

Ny graviditetsforsikring i Danmark

Graviditetsforsikring
Hvis du overvejer at forsikre dit ufødte barn, skal du læse med her.

Der er ikke noget nyt i, at man kan forsikre sig mod mange forskellige ting i livets forskellige faser, men som noget helt nyt i Danmark, kan gravide nu tegne en graviditetsforsikring.

Men hvad får man egentlig ud af at tegne en graviditetsforsikring og hvorfor kan det være en god ide? Det og meget mere får du svar på i artiklen her.

Hvorfor tegne en graviditetsforsikring?

For forsikringer gælder det generelt, at man køber sig til noget, man håber aldrig at få brug for. Her adskiller denne forsikring sig ikke fra andre. Forskellen er måske, at et kommende forældreskab for mange er forbundet med frygt, og der kan være en vis berøringsangst mod at forsikre sig imod ting, en kommende mor eller far frygter. Det gør dog ikke behovet mindre, selvom den slags hændelser heldigvis hører til sjældenheden.

Er man en af de familier, som bliver ramt af f.eks. graviditetskomplikationer, eller for tidlig fødsel, kan der altså være stor hjælp at hente, hvis man har valgt at tegne en graviditetsforsikring.

For eksempel kan du få hjælp til rengøring i dit hjem, få dækket udgifter til visse behandlinger samt udgifter til transport til behandlinger. Hvis du er indlagt på grund af komplikationer med din graviditet eller dit barn, kan du få udbetalt hospitals kompensation. Du får også dækning til hjælp ved efterfødselsreaktion samt ulykkesdækning og andre brugbare dækninger, hvis uheldet er ude.

Graviditetsforsikring har været kendt i Sverige i mange år

I Sverige er konceptet graviditetsforsikring ikke noget nyt fænomen. Her har det været brugt siden 1990’erne og over 85 procent af de gravide i Sverige, tegner en forsikring under deres graviditet.

Hvor stor interessen for graviditetsforsikringen bliver i Danmark, må fortsat stå hen i det uvisse. Men Tryg forsikring, som er de første på marked med en graviditetsforsikring, har gennemført en markedsanalyse, som viser, at interessen for at købe, hos gravide kvinder, er meget stor. Markedsanalysen viste en købsintention på 41% i målgruppen. Alle dækninger har høj relevans i målgruppen, men flest foretrækker den mellemstore forsikringspakke. Færrest foretrækker basisproduktet, som ellers er gratis.

Hvilken pakke skal du vælge?

Hos Tryg forsikring kan du få forsikringen i 3 forskellige pakker:

  1. Basis
  2. Udvidet
  3. Super

Som med alle andre forsikringer, er dækningen bredere jo større en pakke du vælger. Dermed er det helt individuelt, hvilken pakke der føles rigtig for dig. Du skal derfor først og fremmest overveje, hvad du gerne vil forsikres imod og på den måde finde den pakke, som er rigtig for dig.

Handler det for eksempel om at være sikker på behandlingsdækning og hjælp ved indlæggelse, er det den store pakke, som stiler mod dine behov, men er det egentlig “bare” en ulykkesforsikring du ønsker, kan du måske “nøjes” med basis pakken.

Hvem og hvornår dækker en graviditetsforsikring?

Forsikringen hos Tryg dækker både dig og din baby fra graviditetsuge 20+0 og helt frem til barnet fylder 6 måneder. Hvis du er så heldig at være gravid med flere børn, vil forsikringen dække alle de børn, du har i maven.

Det at forsikringen dækker børn i maven, er noget af det der gør graviditetsforsikring unik. En almindelig ulykkesforsikring dækker nemlig kun dig som mor, og en børneulykkesforsikring vil typisk først dække barnet efter fødslen.

Mere end bare en graviditetsforsikring

Med en graviditetsforsikring hos Tryg, er der også fokus på forebyggelse. Her får du nemlig adgang til online jordemoderkonsulationer og undervisning i form af videokurser, e-bøger og live undervisning. Alt sammen noget som vil hjælpe de kommende forældre til en mere tryg graviditet og fødsel.

God kontinuerlig jordemoderkontakt under en graviditet, har tidligere vist sig for eksempel, at nedbringe sygefraværet. Dermed er der god grund til at tro på, at den ro udvidelsen med online jordemoder giver, kan reducere udfordringer under en graviditet.

Del artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
Jordemoder Berit
Jordemoder Berit
Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun medlemsklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.
Andre læste også:
Hjertebanken og gravid
Gravid
Hjertebanken/høj puls i graviditeten

Hjertebanken er meget normalt i graviditeten. Men hvor høj må pulsen egentlig bliver og hvorfor er den højere, end når man ikke er gravid? I artiklen får du styr på hvorfor hjertet banker hurtigere og hvad du kan gøre for at afhjælpe det.

Gode opskrift er til dig som gravid
Blog
Gode opskrifter til dig som måtte være gravid 

Graviditet er et stadie, som mange kvinder gennemgår på et tidspunkt i deres liv. Det er både en smuk og fantastisk tid at gå igennem. Engang i mellem kan der dog opstå besværlige situationer, såsom de mange ”sjove” præferencer man kan få sig, når det kommer til madvaner,