Gratis fødselsforberedelse til førstegangsfødende på Riget

Gratis fødselsforberedelse for førstegangsfødende på Riget

OBS! På grund af en større omstrukturering af Gravdiklubben.dk er dette tilbud desværre ikke længere aktivt.

Rigshospitalets lukning af barselsafdelingen får privatpraktiserende jordemoder, Berit Wolff Roed, som står bag Gravidklubben.dk, til at tilbyde gratis hjælp med fødselsforberedelsen til vordende førstegangsforældre, der skal føde på Rigshospitalet.

Lukning af barselsafdelingen på Rigshospitalet fra medio december efterlader førstegangsfødende forældre uden den tryghed og vejledning fra en fagperson, som de har brug for. Det får nu privatpraktiserende jordemoder, Berit Wolff Roed, til at række de ramte forældrepar en hjælpende hånd.

Gratis fødselsforberedelse

OBS! Tilbuddet om gratis medlemskab er desværre ikke længere gældende

Jordemoderen, der står bag portalen gravid.dk og gravidklubben.dk, tilbyder gratis medlemskab i gravidklubben, som er en online portal, hvor gravide og deres partnere gennem videokurser, webinar og jordemoderkontakt får den fysiske og mentale fødselsforberedelse, de har behov for.

Da jordemoder Berit Wolff Roed hørte, at Rigshospitalet lukker barselsafdelingen, stillede hun sig selv spørgsmålet: ”Når ressourcerne i sundhedssystemet har sine begrænsninger, hvad kan vi så gøre for at hjælpe de par, som overlades til dem selve i eget hjem? ”

”Fødselsforberedelse er nu vigtigere end det nogensinde før har været. Derfor vil jeg gøre, hvad jeg kan for at hjælpe de førstegangsfødende, der er tilknyttet Rigshospitalet. Jeg tilbyder dem gratis medlemskab af gravidklubben.dk, ” siger Berit Wolff Roed.

Fagpersoner frygter flere genindlæggelser

Ifølge tal fra Sundhedsdatastyrelsen var antallet af nyfødte, som blev genindlagt på Region Hovedstaden i 2007 1,3%. I 2017 var dette tal steget til 2,1%. Ligesom flere andre fagpersoner frygter Berit Wolff Roed, at dette tal vil stige – og især at nybagte forældre, der ikke har råd til at bruge en mindre formue af egen lomme på fødselsforberedelse, bliver tabt.

”En af de mest afgørende muligheder vi har for at støtte parret så godt som muligt er, at vi allerede inden fødslen forbereder dem på, hvad de har i vente som nybagte forældre. De skal inden fødslen lære, hvad de skal være opmærksomme på hos deres nyfødte barn, hvordan de takler barnet, når det græder og hvordan de får amningen til at fungere på egen hånd, ” siger Berit Wolff Roed, der for to år siden forlod sit job på Roskilde Sygehus på grund af de mange nedskæringer i sundhedssystemet, som tidligere er gået hårdt ud over fødselsforberedelsen.

Berits hjerte banker for at give gravide den fødselsforberedelse, de har behov for. Derfor valgte hun at starte privat, online praksis, Gravid.dk, hvorfra hun kan tilbyde gravide og deres partnere den hjælp, de har behov for, så de er både fysisk og mentalt klar til fødslen og livet med baby.

”Gravide søger viden og information på internettet, derfor vil jeg gerne være til stede der og være med til at sikre, at de får faglig, kvalificeret hjælp og viden, ” siger Berit Wolff Roed.

Vil du vide mere om Gravid.dk’s fordelsklub for gravide. Så læs mere her.

Om forfatteren

Jordemoder Berit

Jordemoder Berit

Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun Gravidklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.

Prøv Gravidklubben gratis

Få jordemoderhjælp, kurser, e-bøger, lynguides, ugentlige live sessioner – ALT SAMMEN FOR GRAVIDE OG NYBAGTE FORÆLDRE

Læs mere om Gravidklubben her eller prøv den gratis i 7 dage

Halvårligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 99,- / MÅNED Betal kr. 595,- nu og spar 50% ift. et månedsmedlemskab
  • Personlig sparring med jordemoder Berit
  • Få kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser
Anbefalet

Månedligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 199,- / MÅNED Betal kr. 199,- pr. måned du er medlem
  • Personlig sparring med jordemoder Berit
  • Få kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser

Seneste artikler