Derfor er hypnose gavnlig før, under og efter graviditeten

Hypnose med Hypnobaby

Du har helt sikkert hørt om hypnose før – og du har stensikkert også en holdning til det. Hvis din holdning er præget af, at hypnose handler om ”underholdning,” og ”fup og fidus,” har du desværre fået det forkerte indtryk. Hypnose er nemlig først og fremmest en effektiv behandlingsform, der hjælper dig til at få mere kontrol over dit sind.

Som gravid, nybagt forælder eller par i fertilitetsbehandling er hypnose faktisk et værktøj, der kan hjælpe jer godt på vej. Læs med i artiklen nedenfor, og bliv klogere på hvordan.

Nybagt forælder – få styr på usikkerheden

Det er helt normalt, at man som nybagt forælder kæmper med usikkerhed, udfordringer og stress. At blive forælder er en helt ny og meget betydningsfuld rolle, som kan være svær at finde sig til rette i. Her kan hypnosebehandling være et godt værktøj til flere forskellige aspekter.

Hypnose kan være med til at give dig mere ro i rollen som forælder, give dig større tillid til dine evner og virke afstressende. Derudover kan hypnose faktisk også være med til at øge troen på en vellykket amning samt øge mælkeproduktionen. Derfor er det oplagt at være nysgerrig på mulighederne for at afprøve hypnose under din barsel – det vil nemlig både komme dig og barnet til gode. I slutningen af artiklen kan du læse om, hvordan du kan få adgang til hypnoselydfiler hjemme i din egen sofa – helt gratis.

Forbered dig til fødslen, og få hjælp til graviditetsgenerne

Inden barnet er født, kan hypnose også være en stor hjælp. Under selve graviditeten er kvinden ofte generet af søvnproblemer, angst for at miste barnet, træthed og kvalme. Alt dette kan hypnosebehandling dog være med til at lindre, og det er derfor både fysiske og mentale gener, som hypnose er effektiv overfor, hvilket er vist i flere studier. Dertil kan blot få hypnosebehandlinger være med til at forebygge fødselsdepression og angst efter fødslen.

Op til selve fødslen går fødselsforberedelserne naturligvis i gang, og her kan hypnose igen være behjælpelig til at styrke den mentale del af forberedelserne. Her viser studier, at hypnose kan bidrage til en bedre fødselsoplevelse, øge kontrolfølelsen under fødslen samt mindske smerte og angst.

Hypnose og fertilitet – når tingene ikke sker naturligt

Det er desværre langt fra alle, der har mulighed for at blive gravide på naturlig vis. Selvom det er fantastisk, at der tilbydes mange forskellige former for fertilitetsbehandling, så er det en hård proces – både for kvinderne, mændene og parforholdet. Studier viser, at brug af hypnose i forbindelse med fertilitetsbehandling og infertilitet kan være med til at forbedre chancerne for at blive gravid.

Dette skyldes bl.a., at stressniveauet i krop og sind kan mindskes via hypnose. Og netop stressfaktoren er velkendt ved fertilitetsudredninger og -behandlinger, og den er bestemt ikke hensigtsmæssig. Stress påvirker nemlig fertiliteten negativt, hvorfor der hurtigt opstår en ond spiral. Derfor er hypnose et godt bud på supplerende behandling, hvor negative psykiske og sociale konsekvenser kan bedres.

Nem adgang til hypnosebehandling

Det er tydeligt at se, hvordan hypnosebehandling kan være særdeles gavnlig for dig, der lige har født, er gravid eller kæmper med at blive det. For at få gavn af hypnosens mange muligheder kan du med fordel anvende appen, HypnoBaby. HypnoBaby giver dig adgang til en lang række stressreducerende lydfiler, som du kan bruge efter behov. Appen er gratis at downloade og afprøve, og hvis du finder hypnosen interessant, kan du købe adgang til en masse andet spændende indhold.

Selve appen er udviklet af Anna Knakkergaard, som er læge og klinisk hypnoterapeut. På HypnoBaby.dk kan du læse meget mere om hypnose, og om hvordan det kan hjælpe dig.

 

Du er også altid velkommen til at skrive direkte til Anna og HypnoBaby her, hvis du har kommentarer eller spørgsmål.

 

Referencer:
Levitas et al., Impact of hypnosis during embryo transfer on the outcome of in vitro fertilization–embryo transfer: a case-control study, Fertility and Sterility, 2006
Beevi et al. The Effectiveness of Hypnosis Intervention in Alleviating Postpartum Psychological Symptoms, American Journal of Clinical Hypnosis, 2019
Beevi et al. Impact of Hypnosis Intervention in Alleviating Psychological and Physical Symptoms During Pregnancy, American Journal of Clinical Hypnosis, 2016
Catsaros et al. Hypnosis-based interventions during pregnancy and childbirth and their impact on women’s childbirth experience: A systematic review, Midwifery, 2020

Om forfatteren

Læge Anna Knakkergaard

Læge Anna Knakkergaard

Anna Knakkergaard er født i 1980 og er mor til fem børn. Hun er uddannet læge fra Aarhus Universitet i 2011 og har siden taget en diplomuddannelse i klinisk hypnose gennem Dansk Selskab for Klinisk Hypnose. I 2019 lancerede hun HypnoBaby, som er en app, der tilbyder professionelle hypnoselydfiler til kvinder og par før, under og efter gravitet. Alle HypnoBabys hypnoser er udviklet på baggrund af klinisk erfaring og den eksisterende forskning på området. Du kan læse meget mere om Anna på hypnobaby.dk.

Prøv Gravidklubben gratis

Få jordemoderhjælp, kurser, e-bøger, lynguides, ugentlige live sessioner – ALT SAMMEN FOR GRAVIDE OG NYBAGTE FORÆLDRE

Læs mere om Gravidklubben her eller prøv den gratis i 7 dage

Halvårligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 99,- / MÅNED Betal kr. 595,- nu og spar 50% ift. et månedsmedlemskab
  • Personlig sparring med jordemoder Berit
  • Få kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser
Anbefalet

Månedligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 199,- / MÅNED Betal kr. 199,- pr. måned du er medlem
  • Personlig sparring med jordemoder Berit
  • Få kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser

Seneste artikler