Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder Berit 25+ online videokurser online videokonsultation
Gravid.dk på Trustpilot

BMI beregner

Udregn din BMI på gravid.dk

Her kan du beregne din egen BMI. Når du har indtastet din højde og vægt, får du resultatet vist herunder. Du kan også aflæse den direkte i skemaet nederst på siden. Beregneren fortæller dig, om din nuværende vægt er normal eller om du er under- eller overvægtig. Husk at være ærlig, da resultatet ellers ikke vil kunne bruges til noget.

BMI Calculator

Udregn hvilken kategori du hører til

BMI værdi Kategori
mindre end 16,5 alvorlig undervægtig
fra 16,5 til 18,5 undervægtig
fra 18,5 til 25 normal
fra 25 til 30 overvægtig
fra 30 til 35 fedme
fra 35 til 40 klinisk overvægtig
over 40 farlig overvægtig

Læs mere om graviditet og BMI her.

BMI tabel

Med en BMI-tabel er det hurtigt og enkelt at beregne, hvor på indekset man ligger. På tabellen skal du blot aflæse din højde og vægt for at finde dit BMI-tal.

Bmi tabel

Kilde: 121doc.com

Hvad er BMI?

BMI er en forkortelse for Body Mass Index, og er et værktøj til at måle, om man ligger uden eller indenfor rammerne af hvad man bør veje i forhold til højde vægt og alder. Det vil sige er man undervægtig eller overvægtig. Det skal dog bemærkes, at BMI kun er en indikator for førnævnte. Man kan f.eks. godt være overvægtig efter udregning, såfremt man er lav og har meget muskelmasse.  Dette giver dem en langt højere vægt en normalvis i forhold til deres højde. Dog må man gå ud fra at de er relativt sunde og således ikke er overvægtige. Det samme gælder for naturligt kraftig kropsbygning. Derfor er det vigtigt at forholde sig skeptisk til BMI, og kun bruge det som en guidance.

Sund vægt, hvornår kan man sige det?

Det kan være svært at svare på, men en sund vægt kan forbindes med en række faktorer. Her har højde, muskelmasse og hvor meget fedt man holder i kroppen en betydning. Er man f.eks. Gravid eller lider af en sygdom, kan man være uheldig at ophobe meget væske, og derved have en ”unaturlig” højere vægt. At kunne sige man har en sund vægt, kan derfor ikke kun aflæses fra vægten på badeværelset. BMI kan her være en god indikator, sammenlagt med taljemål og hoftemål og fedtprocent. Desuden også ens generelle livsstil. Sund vægt må siges at være når man har mindst muligt tilbøjelighed til af forøge risikoen for sygdomme. Alt i alt, skal den sunde vægt sættes i relief til flere ting end bare kroppen. Nemlig livsstil, hvor meget man sover og psykisk tilstand.

Del artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
Jordemoder Berit
Jordemoder Berit
Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun medlemsklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.
Andre læste også: