Humørsvingninger under graviditeten

Humørsvingninger under graviditeten

Humørsvingninger

Humørsvingninger under graviditet skyldes mange ting, men først og fremmest sker der en masse hormonelle forandringer og processer i din krop, som er årsag til dit svingende humør. Derudover kan man sige, at graviditet er en slags livskrise. For de fleste er det heldigvis en positiv krise. Men det er et tidspunkt i livet, hvor der sker rigtig mange forandringer. Man skal vænne sig til tanken om et helt nyt liv. Et liv man måske har ønsket, men alligevel ikke helt kan vide, hvordan bliver. Dette medfører selvfølgelig mange tanker og følelser, som man ikke kan undgå kommer til at påvirke humøret i alle retninger.

Måske tænker du også en del over din egen barndom, og over hvilken slags mor du mon vil blive. Det kan ikke undgås, at der vil foregå en psykologisk omstillingsproces, når en mor skal blive til. Hvis du vil vide mere om denne proces, kan du læse med her.

Men humørsvingninger kan også øges af træthed og udsving i blodsukkeret. Derfor er det en god idé at acceptere, at du er træt, og sørge for at få sovet mere end du plejer. Det er også vigtigt at få spist, så du holder dit blodsukker stabilt. Motion er også en god kur mod humørsvingninger, dels fordi du får renset ud i tankerne, men også fordi motion altid har en positiv virkning på hele kroppen og alle dens processer.

Om forfatteren

Andre læser lige nu

Seneste indlæg

Find os på Facebook