Derfor skal du dyrke yoga som gravid

Yoga for gravide

Der er virkelig mange fordele at hente ved at dyrke yoga under din graviditet. Allerede som helt ny-gravid er det anbefalesværdigt at dyrke yoga. Du kan hjælpe dig selv godt igennem din graviditet, og faktisk også din fødsel, når du dyrker yoga igennem din graviditet.

Bliv klar til fødslen med yoga

At fødselsforberedelse gør en forskel for dig som gravid kvinde, er ingen hemmelighed. Når vi snakker fødselsforberedelse i fysisk form, er yoga et af de rigtig gode valg. Set i forhold til fødslen, er en af de helt store fordele ved yoga, at din krop bliver gjort klar til det store arbejde, der ligger i en fødsel.

Faktum er, at du med yogatræning kan få en sundere, stærkere og mere smidig krop. Det vil være en stor fordel, når du skal til det hårde fødselsarbejde. Det er en af grundene til, at yoga vil hjælpe dig rigtig godt igennem din fødsel.

Fokus på åndedræt

En anden fordel ved at dyrke yoga er, at du lærer at holde fokus på dit åndedræt. Når en fødende kvinde er god til at holde fokus på åndedrættet, vil hun opleve sine veer mindre smertefulde. I virkeligheden kan åndedrættet bruges, som en form for smertelindring til fødslen. Derfor betaler det sig at lære at holde fokus på åndedrættet, for som bekendt gør øvelse mester og dermed er det en gave at øve vejrtrækning, så hvorfor ikke gøre det imens du træner din krop fysisk?

Herudover vil du med yoga opnå en øget kropsbevidsthed, hvor du lærer din egen krop bedre at kende. Det vil være en vigtigt egenskab at besidde, for at komme så godt som muligt igennem din fødsel.

Det vil altså sige, at jo bedre du bliver til at have fokus på vejrtrækningen og jo bedre en kropsbevidsthed du har, jo mindre smertefulde vil dine veer føles. Derfor er det en rigtig god ide, at begynde på yoga og gerne allerede tidligt i din graviditet.

Slip af med dumme graviditetsgener

Når du begynder at dyrke yoga allerede tidligt i din graviditet, vil du som bonus forbedre eller slippe helt af med nogle af dine graviditetsgener.

Faktum er nemlig, at yoga kan være med til at give dig god energi i kroppen og dermed mindske graviditets symptomer så som træthed. Herudover har det en positiv virkning på eventuel væske i kroppen at dyrke yoga.

Rigtig mange gravide lider af spændingshovedpine eller spændinger andre steder i kroppen. Her kan yoga også være med til at give dig noget ro og afspænding rundt omkring i kroppen. Derfor er det samlet set en rigtig god ide at dyrke yoga, hvis du ønsker dig, at få en så ukompliceret graviditet som mulig.

Yoga hjemme i din egen stue

Hvis du tænker yoga kunne være interessant for dig som gravid, har du, mange steder, mulighed for at dyrke yoga hjemme i din egen stue. På den måde kan du holde din yogatime, præcis når du har tid og lyst til det.

Gravidklubben er et af de steder, hvor du finder online yoga til gravide. Her er dine yogatimer tilpasset, så de passer til din graviditet. Du får nemlig øvelser, som går i tråd med det trimester du befinder dig i.

Herudover får du endvidere din helt egen jordemoder og mange andre fødselsforberedelses muligheder når du melder dig ind i Gravidklubben.

Om forfatteren

Jordemoder Berit

Jordemoder Berit

Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun Gravidklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.

Prøv Gravidklubben gratis

Få jordemoderhjælp, kurser, e-bøger, lynguides, ugentlige live sessioner – ALT SAMMEN FOR GRAVIDE OG NYBAGTE FORÆLDRE

Læs mere om Gravidklubben her eller prøv den gratis i 7 dage

Halvårligt

INKL. GAVEKORT PÅ 250,- TIL VORES FORLØB
PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 99,- / MÅNED Betal kr. 595,- nu og spar 50% ift. et månedsmedlemskab
  • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser
  • Velkomstgave på 250 kr. til et valgt frit forløb hos Berit
Anbefalet

Månedligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 199,- / MÅNED Betal kr. 199,- pr. måned du er medlem
  • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser

Seneste artikler