5 konkrete spørgsmål omkring fødselsforberedelse til mænd

Mænd bør tage fødselsforberedelse

Selvom fødselsforberedelse til mænd og kvinder kan tage tid, er det en process hvor tiden er givet godt ud.

Gennem den rette fødselsforberedelse, kan alle mænd lære at forstå deres partner og dermed aktivt støtte hende under fødslen, hvor hun har brug for en fast klippe at læne sig ind til.
I artiklen her kan alle mænd hente gode råd til, hvilken fødselsforberedelse der gør ham til en god hjælper under fødslen.

Forskellen på mænd og kvinder

I nogle familier er det farmand der presser på, for at I bliver så godt som muligt forberedt til den forestående fødsel. Men i andre familier er det den gravide kvinde, som har behov for at både mor og far får noget fødselsforberedelse.
Uanset, så er faktum at mænd og kvinder har forskelligt syn på, og følelser omkring ,det at blive forældre. Så måske er der også forskel på synet og behovet for den forberedelse, som skal gøre både mænd og kvinder klar til den forestående fødsel og forældrerolle?

Dig med dit ufødte barn

Undersøgelser har vist, at hvis du beder en vordende mor om at forestille sig selv med sit ufødte barn, forestiller langt de fleste kvinder sig en episode, hvor de sidder med en nyfødt på armen.

Hvis man derimod beder en vordende far, om at forestille sig selv sammen med sit ufødte barn, vil langt de fleste mænd forestille sig en episode, hvor de f.eks. spiller fodbold med deres kommende barn. Altså er der stor forskel på barnets alder, når vi gør os forestillinger om vores kommende barn.

Det kan fortælle os lidt om den forskel, der kan være på mænd og kvinder, når det kommer til forventningerne til, hvordan livet bliver med deres ufødte barn.

Derfor er det ikke så underligt, hvis mænd og kvinder også har forskelligt syn på fødselsforberedelse og behovet for dette. Det er jo ikke nødvendigt at gå til fødselsforberedelse, for at blive god til at spille fodbold med sit barn.

Men den vordende mor derimod, hun har brug for en del forberedelse, til hvordan det pludselig bliver at have et lille barn i armene, hvilket er rigtig godt, for der er meget vigtig information at hente gennem fødselsforberedelse.

Men måske er det netop derfor fødselsforberedelsen bør være kønsopdelt.

Fødselsforberedelse specielt til mænd

Med fødselsforberedelse som kun henvender sig til det ene køn, opnår man måske at begge parter kommer hjem med langt bedre udbytte.

Hvis vi sørger for at noget af fødselsforberedelsen bliver målrettet til mænd, er der en chance for at alt den nyttige viden, de gode informationer og det brugbare værktøj, ikke drukner i hvad en mand måske kan finde uinteressant.

Det er nemlig væsentligt, at også manden forbereder sig til fødslen af sit kommende barn. Som jordemoder oplever jeg ofte at iagttage mænd, som under fødslen af deres eget barn ligner nogen der er sat helt til vægs. Mænd som føler sig i vejen og overflødige på fødestuen, hvilket ingen mand bør være, når hans kæreste føder.

For i virkeligheden er det oftest hos sin mand, at en fødende kvinde søger tryghed og ro. Derfor er det vigtigt, at den vordende far er fyldt med tålmodighed og tryghed, i stedet for at gå i panik og føle sig tilovers, under fødslen.

For at hjælpe dig på vej til hvilken fødselsforberedende viden, der kan gøre en forskel for dig som mand, får du her 5 konkrete spørgsmål, som den fødselsforberedelse du vælger, gerne skulle give dig svar på.

5 konkrete spørgsmål du som mand bør finder svar på inden fødslen

 • Hvor lang tid kan en fødsel tage?
 • Kan jeg forvente meget blod?
 • Hvordan bliver din kæreste under fødslen?
 • Hvordan bliver du en god fødselshjælper?
 • Hvordan giver du din partner tryghed og ro?

Husk at fødselsforberedelse betaler sig, uanset om du er mand eller kvinde. Men det er vigtigt, at du vælger den fødselsforberedelse, som føles rigtig for dig og som er målrettet dine behov.

Se mit bud på fødselsforberedelse til mænd her.

Om forfatteren

Jordemoder Berit

Jordemoder Berit

Hele Danmarks jordemoder, Berit Wolff Roed (1977) har arbejdet som jordemoder på sygehuse i Holbæk, Roskilde og Hvidovre, siden hun blev uddannet fra professionshøjskolen i 2010. I 2017 gik hun fuld tid ind på at gøre Gravid.dk til Danmarks bedste informationsside for gravide, og året efter startede hun Gravidklubben som er online forberedelse af gravide og nybagte forældre.

Prøv Gravidklubben gratis

Få jordemoderhjælp, kurser, e-bøger, lynguides, ugentlige live sessioner – ALT SAMMEN FOR GRAVIDE OG NYBAGTE FORÆLDRE

Læs mere om Gravidklubben her eller prøv den gratis i 7 dage

Halvårligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 99,- / MÅNED Betal kr. 595,- nu og spar 50% ift. et månedsmedlemskab
 • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
 • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
 • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser
Anbefalet

Månedligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 199,- / MÅNED Betal kr. 199,- pr. måned du er medlem
 • Få alt: Kurser, konsultationer, e-bøger mm.
 • Én-til-én sparring med jordemoder Berit
 • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser

Seneste artikler