Børn & Mad

Læs om overgangen fra bryst til fast føde, og find nemme opskrifter på god og nærende mad til din baby.

amning

Bliv klog på amning og ammeproblemer

Mange nybagte forældre bliver overraskede over, at det at amme kan være svært at lære og koster mange kræfter i barnets første uger. Selvom det kan være svært at lære at amme igennem forberedelse allerede i graviditeten, viser forskningen alligevel, at det gør en forskel, når du som …

Bliv klog på amning og ammeproblemer Læs mere »

Gode råd om amning i den første tid efter fødslen

Gode råd til den første amning af din lille ny

I dag bliver alle familier hurtig hjemsendt efter en fødsel, derfor kan der være brug for gode råd til den første amning i hjemmet. Også selvom I Har valgt at føde hjemme, er I hurtigt på egen hånd, når det kommer til etablering af amning. Men der er …

Gode råd til den første amning af din lille ny Læs mere »

Duolac mælkesyrebakterier

Mælkesyrebakterier til den nyfødte

Hvorfor mælkesyrebakterier? Balancen i vores mave tarmsystem er afhængig af bakterier. Men det er ikke uden betydning hvilke bakterier der er i mave tarmsystemet. Det er derfor vigtigt, at der befinder sig mange af de “gode” bakterier i din mave. Ubalance i mave tarmsystemet medfører, for de fleste, …

Mælkesyrebakterier til den nyfødte Læs mere »

Overgang fra bryst til almindelig mad

Overgang fra bryst til almindelig mad

Når barnet bliver mellem 4-6 måneder gammelt, skal det introduceres til skemad. Det er forskelligt for det enkelte barn, hvornår det er parat til introduktion af skemad, men det skal helst ikke ske, inden barnet er 4 måneder gammelt, da barnets mave-tarmsystem på det tidspunkt ikke er udviklet …

Overgang fra bryst til almindelig mad Læs mere »

Grød fra 6 måneder

Grød fra 6 måneder

 Havregrød – til et barn · 1 ½ dl vand · ¾ dl havregryn · 1 tsk. fedtstof · ½ dl modermælkserstatning eller sødmælk Vand og havregryn koges ved middelvarme i 1-2 min. Grøden tages af blusset, og fedtstoffet røres i. Tilsæt mælk, indtil grøden har den rette …

Grød fra 6 måneder Læs mere »

Grøntsagsmos med kød og fisk fra 6 måneder

Grøntsagsmos med kød og fisk fra 6 måneder

Kartoffel- og sellerimos med dampet rødspættefilet – til et barn · 2 mellemstore kartofler · 1 lille stykke knoldselleri eller persillerod · Vand · 1 tsk. fedtstof · ½ dl færdig modermælkserstatning eller sødmælk · 1 lille stykke rødspættefilet Kartofler og selleri skrælles og skæres i mindre stykker. …

Grøntsagsmos med kød og fisk fra 6 måneder Læs mere »

Vælling fra 4 måneder

Vælling fra 4 måneder

Det tager ikke ret lang tid at lave hjemmelavet mad til sit barn. Og det giver den store fordel, at du ved præcist, hvad der er i maden. Ingredienserne i disse opskrifter kan være økologiske eller ikke-økologiske, ligesom der heller ikke er nogen krav til bestemte mærker af …

Vælling fra 4 måneder Læs mere »

Grød uden gluten fra 4 måneder

Grød uden gluten fra 4 måneder

Det tager ikke ret lang tid at lave hjemmelavet mad til sit barn. Og det giver den store fordel, at du ved præcist, hvad der er i maden. Ingredienserne i disse opskrifter kan være økologiske eller ikke-økologiske, ligesom der heller ikke er nogen krav til bestemte mærker af …

Grød uden gluten fra 4 måneder Læs mere »

Grøntsagsmos fra 4 måneder

Grøntsagsmos fra 4 måneder

Det tager ikke ret lang tid at lave hjemmelavet mad til sit barn. Og det giver den store fordel, at du ved præcist, hvad der er i maden. Ingredienserne i disse opskrifter kan være økologiske eller ikke-økologiske, ligesom der heller ikke er nogen krav til bestemte mærker af …

Grøntsagsmos fra 4 måneder Læs mere »

Rå og kogt frugtmos fra 4 måneder

Rå og kogt frugtmos fra 4 måneder

Det tager ikke ret lang tid at lave hjemmelavet mad til sit barn. Og det giver den store fordel, at du ved præcist, hvad der er i maden. Ingredienserne i disse opskrifter kan være økologiske eller ikke-økologiske, ligesom der heller ikke er nogen krav til bestemte mærker af …

Rå og kogt frugtmos fra 4 måneder Læs mere »