Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder 25+ online videokurser videokonsultationer
Gravid.dk logo
Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder Berit 25+ online videokurser online videokonsultation

Tips til din babys første år

Tips til din babys første år

Måske du lige er blevet nybagt mor, eller måske går du og venter i spænding, og hvis der er én ting, der er sikkert, så er det, at der findes intet, der slår tiden som nybagt mor. Du kan sikkert nikke genkendende til, at det på en og samme tid er den mest fantastiske tid men samtidig også den periode i dit liv, hvor du har følt mest afmagt, stress og pres, fordi du jo gerne vil være den bedste mor overhovedet muligt. Hovedreglen er, at det er den lille, der bestemmer, og hvis du blot følger din babys signaler, så er du allerede godt på vej. Men derfor kan det stadig være overvældende at bliver forælder, hvorfor vi nedenfor har samlet nogle gode tips til at give din baby den bedste start på livet.

 

Aflæs din babys kropssprog og gråd

Som sagt er noget af det mest essentielle, at du kan erhverve dig evnen til at aflæse din babys signaler. Dette kan lyde meget simpelt, men kan faktisk godt være vanskeligere end som så. Denne evne kommer selvfølgelig jo længere tid, der går, men jo hurtigere, du kan aflæse signalerne, jo bedre for både dig og din baby. Dette vil nemlig give din baby en masse energi, hvorfor I vil få det bedre sammen, og det er er på denne måde både lettere og sjovere at være forælder. Når først din baby mærker, at du forstår hans eller hendes behov, og ved, hvordan du bedst muligt imødekommer disse, gør det, at din baby føler sig meget mere tryg ved dig som forælder, hvilket jo selvfølgelig er meget vigtigt.

 

Overskud og ikke blot overlevelse

For at du bedre kan aflæse din babys signaler, kræver det naturligvis, at du har energi nok til dette. Derfor er det rigtigt vigtigt, at du får nok søvn, fordi de første år med en baby kan være rigtigt opslidende i den forstand, at der er rigtigt meget nyt, du skal lære, og det kræver, at du er på 24/7. Men når man er så meget på, kræver det, at ens krop også får tid til at slappe af. Dette kan selvfølgelig være en udfordring med en masse natteuro og nattevækninger, men der er ingen tvivl om, at søvn gør dig til en bedre forælder.

 

Pas på din babys hud

Små børns hud er meget mere sarte end voksnes, hvorfor den naturligvis skal passes på en helt anden måde. Derfor er det vigtigt, at du finder nogle produkter uden for mange tilsætningsstoffer og andre skadelige kemiske stoffer, og du kan med fordel læse meget mere ved at følge dette link. Hvis du har brug for andre gode råd til, hvordan du kan gøre det allerbedste for din baby, kan du ligeledes læse meget mere at være nybagt mor via følgende link https://www.gravid.dk/kategori/baby-og-boern/.

Del artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Andre læste også:
Tigerspring
Baby
De 10 Tigerspring

Tigerspring er en måde at dele babys udvikling op i nogle trin. Forskning på området har vist, at børns udvikling

Babysvøb
Baby
3 ting du skal vide om babysvøb

Babysvøb betyder, at du svøber din baby stramt ind i et klæde. Det er en teknik, som har været brugt