Tips til mere søvn
Får I også for lidt søvn?

Tips til at få mere søvn under barslen

Af Sponsoreret artikel
Af Sponsoreret artikel

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Et lille nyt familiemedlem er den skønneste gave. Vi ved dog alle, at en nyfødt baby ikke er en gave for vores søvn. Nybagte forældre sover i gennemsnit fem timer per nat det første år af barnets liv. Dette tal ligger altså noget under de famøse otte anbefalede timer. Det er dog langtfra altid fem sammenhængende timer, hvilket gør det ekstra hårdt. Så hvordan optimerer du betingelserne for at få så meget søvn som muligt under barslen? Det får du tre tips til i denne artikel.

Skab gode soverutiner fra starten

Det er vigtigt, at du fra starten skaber gode soverutiner for dit barn. For når dit barn sover, har du mulighed for at sove. Begynd med at skabe faste rutiner for, hvornår og hvordan du putter dit barn. I starten er det med at eksperimentere med, hvad der får netop dit barn til at falde til ro. Når du forhåbentligt har fundet noget, der virker, så hold fast i det. De faste rutiner giver tryghed for dit barn og signalerer, at nu er det sovetid. Lær også gerne tidligt dit barn at kunne tage en længere lur midt på dagen. Gå eksempelvis nogle lange ture med barnevognen.

Investér i en ordentlig seng

Når der endelig er tid til lidt nattesøvn, skal de kostbare timer selvfølgelig ikke spoleres af en dårlig seng. Mange undervurderer, hvor meget sengen betyder for vores søvnkvalitet. Hvis ikke du har en ordentlig seng, er det altafgørende, at du investerer i en god seng. Hos myhomemøbler.dk finder du alt til soveværelset, så du kan indrette den perfekte base for en god søvn. En god seng sikrer, at du får den optimale støtte, så du falder hurtigere i søvn og har bedre forudsætninger for at sove igennem – i de stunder, hvor du ikke bliver vækket af babygråd, vel at mærke.

Stress ikke over for lidt søvn

Når du får for lidt søvn, kan det let blive en ond cirkel. Du stresser over, at du ikke sover nok, og det gør, at du har svært ved at falde i søvn. Derfor er det vigtigt, at du ikke lader dig stresse. Selvom det er hårdt med for lidt søvn under barslen, så er kroppen indrettet til at kunne håndtere det. Faktisk er kroppen så smart, at den skruer op for den søvntype, du har mest brug for, når du er i søvnunderskud. Det betyder, at kroppen skruer op for den dybe søvn. Når du har mulighed for at sove, får du altså mere af den dybe, vigtige søvn, som kan kompensere for nogle af de manglende timers søvn.

Denne artikel er sponsoreret og indeholder reklame.