Stort boom inden for tøj til gravide

Gallakjole

Der er massiv vækst, når det kommer til tøj til gravide. Det skyldes, at tøj til gravide ikke kun er ventetøj længere. I dag kan du også få pænt tøj, hvis du skal til en formel fest. F.eks. til et bryllup.

Markedet er vokset, fordi der altid er nogle, der er gravide, og forretninger har opdaget, at det er en købestærk gruppe. Det er samme årsag til, at man i dag ser gravide og dem på barsel være på caféer. Derfor kan du i dag finde de fleste slags kjoler, selv hvis du er gravid. Det kan f.eks. være gallakjoler. Det gør, at gravide ikke længere behøver at blive hjemme, hvis de bliver inviteret til store begivenheder, da de kan se akkurat ligeså pæne ud som alle andre.

Flere nichebutikker

En anden årsag til udviklingen er, at det i dag er lettere at åbne en nichebutik og finde kunder til den. Hvor man for 40 år siden lagde sin butik på Strøget, fordi det var her, at der kom flest forbi ens butik. Så er de mange nichebutikker i dag rykket over på internettet, hvor de let kan finde kunder.

Det betyder, at de fleste foretager en Google søgning, når de leder efter brudekjoler. Det er her, at vi starter, og dermed er det blevet let at åbne en webshop, som også henvender sig til gravide. Man kan have en webshop, som fokuserer på ventetøj, mens andre fokuserer på tøj til særlige begivenheder. Ofte vil man se et miks. Især fordi alle de store tøjhuse også har fået øjne op for udviklingen. Derfor bliver konkurrencen også højere, når det kommer til tøj til gravide.

Udviklingen fortsætter

Alt tyder på, at udviklingen fortsætter, fordi vi får flere penge mellem hænderne. Hvis du er 35 år, kan du sikkert mærke, at din familie har flere penge, end dine forældre havde, da du var barn. Det er en af hovedårsagerne til, at der er kommet større fokus på nichemarkeder de seneste år. Selvfølgelig også at det er blevet lettere at åbne en webshop, som vi allerede nævnte.

Det er en god udvikling, da flertallet af kvinder oplever at være gravide i deres levetid, og det giver god mening, at der er forskelligt slags tøj, de kan have på i denne periode. En anden grund til, at gravide kvinder har flere penge mellem hænderne i dag, skyldes, at vi får børn senere, end vi gjorde tidligere. Det er klart, at flere har styr på deres liv, når de får børn, når de er 35 fremfor 22 år.

Med øget købekraft køber vi tøj, selvom vi kun kan bruge det, mens vi er gravide. Du kan altid sælge det brugt bagefter, så andre kan få glæde af det. Selvom du køber noget tøj, som du ikke bruger i lang tid, kan du sælge det videre bagefter og stadigvæk være god mod miljøet. Det er en win-win-situation for alle parter.

På den måde kan tøjet ende med at gå i arv i lang tid.

Om forfatteren

Prøv Gravidklubben gratis

Få jordemoderhjælp, kurser, e-bøger, lynguides, ugentlige live sessioner – ALT SAMMEN FOR GRAVIDE OG NYBAGTE FORÆLDRE

Læs mere om Gravidklubben her eller prøv den gratis i 7 dage

Halvårligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 99,- / MÅNED Betal kr. 595,- nu og spar 50% ift. et månedsmedlemskab
  • Personlig sparring med jordemoder Berit
  • Få kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser
Anbefalet

Månedligt

PRØV GRATIS I 7 DAGE
kr 199,- / MÅNED Betal kr. 199,- pr. måned du er medlem
  • Personlig sparring med jordemoder Berit
  • Få kurser, konsultationer, e-bøger mm.
  • 7 dages gratis prøveperiode - uden forpligtelser

Seneste artikler