Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder 25+ online videokurser videokonsultationer
Gravid.dk logo
Vi tilbyder fødselsforberedelse 300+ gratis artikler chat med jordemoder Berit 25+ online videokurser online videokonsultation

Sommerbørn forekommer mest hyppigt

Sommerbørn

Der fødes flest børn i sommermånederne – og færrest i november. Sådan lød den seneste statistik udarbejdet af babyinstituttet.

I en graviditetsperiode er der rigtige mange forskellige oplevelser – men én ting er sikkert, det er aldrig den samme identiske oplevelse kvinden/familien gennemgår. Dog kan der naturligvis forekomme sammenlignelige scenarier, hvor der kan deles erfaringer. For nogle er graviditetsperioden nem, mens den for andre kan være lang og trættende.

Bogen fra Sofie Linde: Fårking Gravid er et godt eksempel på dette, og kan varmt anbefales for alle kvinder der står overfor en graviditetsperiode. Hun gør nemlig op med det store spørgsmål, skal man virkelig kunne lide at være gravid? Også kaldet den ” søde ventetid” .

Bogen er meget jordnær og ærlig, hvor Sofie Linde beskriver forløbet helt tæt på, og bevarer det føromtalte spørgsmål.

Er det er farvel til kærlighedslivet?

Der er mange par der er i tvivl om graviditeten også betyder et farvel til det seksuelle samliv. Det er det heldigvis ikke, og man kan naturligvis godt være sammen seksuelt. Dog bør man altid rådgive sig med sin læge, hvis man er i tvivl. Det kan være hvis man før har gennemgået en abort, eller tidlig fødsel, i disse tilfælde kan det især være rart at få snakket tingene igennem.  

Dog er det vigtigt at fastslå at et seksuelt samliv under graviditet ikke øger chancen for abort eller beskadigelse af barnet. Hvis lysten er der, er der som udgangspunkt ikke noget der taler imod. Anvender man vibratorer eller lignende, anbefales der man gennemgår We Vibes anvisninger for brugen heraf.

At blive mor og far – en ny lille familie 

Det at blive forælder er for de fleste det største de nogensinde får lov at opleve. Det er en stor tid, man aldrig glemmer, hvilket naturligvis også gør at der skal være styr på det meste før termin. Dette er bare lettere sagt end gjort, da der altid vil opstå uforudsigelige scenarier i processen. Netop derfor kan det altid være en god idé at rådgive sig med nogle som har været igennem hele forløbet, og deraf hente noget inspirationen. For ligesom vi gjorde klart i indledningen, så er et forløb aldrig identisk.

Ydermere er det også en rigtig god idé at inddrage sin familie, hvis muligt. Det kan være ens egne forældre, og kommende bedsteforældre, sådan de også har mulighed for at give en hånd med hvor det bliver nødvendigt.

Vedrører hele familien

En graviditet vedrører rigtig mange mennesker, og flytter ekstremt meget fokus mod den lille ny. Dette er helt naturligt, da rigtig mange – især hvis der er tale om det første barnebarn, førstegangsforældre også lige pludselig indebærer mange nye titler. Nogle gange skal man lige vænne sig til tanken, men når alt først falder på plads, er det den mest skønne tid den lille ny familie står overfor.

Del artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Andre læste også:
Tigerspring
Baby
De 10 Tigerspring

Tigerspring er en måde at dele babys udvikling op i nogle trin. Forskning på området har vist, at børns udvikling

Babysvøb
Baby
3 ting du skal vide om babysvøb

Babysvøb betyder, at du svøber din baby stramt ind i et klæde. Det er en teknik, som har været brugt