Logo Gravid.dk
Søg
Close this search box.
Legehus i træ
Har I plads til et legehus hjemme hos jer?

Skab kvalitetstid i familien med et legehus

Picture of Af sponsor
Af sponsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Børn elsker huler, rollelege, frihed og kvalitetstid med forældre og søskende. Med et legehus kan du opfylde alle behovene hos dit barn eller dine børn på én gang.

Der findes masser af funktionelle, praktiske og billige minihuse til børnene, som kan danne rammen om hyggelige stunder og kvalitetstid med familien.

Når du står overfor at finde den rette model til jeres behov, er der både praktiske og sikkerhedsmæssige elementer, du skal forholde dig til.

De mange muligheder med et legehus

Det lille minihus er en investering i dine børns leg, og det er en unik platform, som skaber kvalitetstid for familien. Der findes masser af forskellige legehuse, som varierer i størrelser og materialer, og som henvender sig til børn på forskellige alderstrin.

Et lille minihus er et sted, som kan give ro og fordybelse for barnet og være en anledning til at øve en række basale færdigheder. Det kan både stimulere barnets sprogudvikling, når voksne deltager i legen, og barnet får udviklet og styrket sine motoriske evner.

Børn og voksne kan få glæde af et legehus i mange år frem, da det er et legeområde, som ikke kun henvender sig til børn på ét bestemt alderstrin.

Et billigt legehus i træ kan være den perfekte udgave, som kan tilgodese alle de praktiske og sikkerhedsmæssige hensyn.

Hvad skal du være opmærksom på?

Når det kommer til at vælge det rette lille minihus til dit barn eller dine børn, skal du forholde dig til følgende elementer:

  • Sikkerhed i forhold til materialer
  • Design i forhold til størrelse på huset

Det har stor betydning for sundheden og sikkerheden med legehuset, at det i materialer lever op til gældende standarder. Særligt når du vælger et minihus af træ, skal du være sikker på, at træet er miljøgodkendt.

Træmodellerne vil typisk henvende sig til de større børn. Det er vigtigt at vælge model, hvor træet er godkendt til brug for legeformål. Dette sikrer dig, at der ikke er skarpe afslutninger på huset, som barnet kan rive sig på. Og du sikrer dig, at træet er fri for skadelige stoffer, så barnet eller børnene kan lege frit.

Materialevalg

Når du skal have fundet den helt rette model, skal du også forholde dig til materialevalg. Der findes et bredt marked for legehuse, hvor de forskellige modeller og udgaver er kategoriseret i forhold til alderstrin. Til de mindste børn vil de små huse ofte være fremstillet i hård plastik.

Designmæssigt er der forskel på, om du vælger et minihus til det 2årige barn eller til det 7årige barn. Det skal være muligt for dit barn at kunne bevæge sig optimalt inde i det lille minihus. Derfor skal du vælge model efter dit barns aktuelle alder.

Du skal være opmærksom på, at plastikmodellerne generelt vil have en kortere levetid sammenholdt med udgaverne af træ. Træ er et slidstærkt og robust materiale, som egner sig perfekt til legehuset, som skal kunne holde i mange år, og som skal kunne tage sig elegant ud i haven.