Sådan tackler du bekymringerne efter din fertilitetsbehandling
En fertilitetsbehandling kan føre mange bekymringer med sig.

Sådan tackler du bekymringerne efter din fertilitetsbehandling

Picture of Af sponsor
Af sponsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Måske kender du det som kvinde at have fået tudet ørene fulde af beretninger, råd og fortællinger af kvinder om den lykkelig ventetid, når man venter sig. At man skal have den såkaldte graviditetsglød, ville bygge rede og uploade scanningsbilleder på diverse platforme for sociale medier, så du kan fortælle alle om de lykkelige omstændigheder.

Måske har du fået en kommentar med på vejen, når du siger, at nej du er ikke plaget af kvalme eller opkast eller andre skavanker om hvor heldig du er og hvor let din graviditet er. Det er dog ikke tilfældet for alle kvinder og særligt dem, der er blevet gravide gennem fertilitetsbehandling, kan have den modsatte følelse.

Den ikke så lykkelige graviditet

For mange kvinder, som har benyttet fertilitetsbehandlinger for at blive gravide, er graviditeten ikke altid den lykkelige tid som den kan være for andre par, der er blevet gravide relativt hurtigt og på helt naturlig vis. Efter fertilitetsbehandling hos Danfert beretter flere af de kvindelige patienter om den lykkefølelse, der ramte dem, da Danfert udrettede, hvad de følte var et mirakel, og hjalp dem til at opfylde deres største ønske – at blive gravid!

Mange af disse kvinder har oplevet flere spontane og uønskede aborter og forgæves forsøgt at blive gravid så længe, at det ofte også har tæret på parforholdet og psyken. Men når det så endelig lykkes at blive gravid, efter mange års forsøg, bliver mange kvinder, når den umiddelbare lykkerus har lagt sig, tit plaget af en uro og konstant bekymring for om graviditeten nu forløber som den skal og, at den lille ny bliver sund og rask.

Det kan være et enormt tabu som kvinde at gå rundt med følelsen af, at graviditeten ikke er den lykkelige periode af ens liv som kvinderne omkring en har givet udtryk for den skulle være.

Det okay at glæde sig

Det er dog vigtigt, at du husker at få nydt og få det bedste ud af din graviditet, så både du og dit barn kan få ro og få den bedste start på livet. Ligesom, at det er vigtigt, at du giver dig selv lov til at glæde dig over din graviditet og den lille ny, som er på vej. Du finder herunder en guide til ting du aktivt kan gøre for at gøre graviditeten nemmere, roligere og mindre stress- og bekymringsfyldt og i stedet glæde og forberede dig på babys ankomst.

Husk først og fremmest dig selv på, at det er okay at glæde sig og tænke på fremtiden med dit barn. Giv dig selv lov til at investere i ting, ud over alt det nødvendige, som kan glæde dig og være en gave til det lille nye vidunder. Det kunne være et stykke legetøj, en bamse eller lignende.

Undgå unødig stress og bekymringer i hverdagen

Husk også vigtigheden af at eliminere alt stress i hverdagen som du kan kontrollere, så du reducerer mængden af dine bekymringer, så du kan have fokus på det vigtige. De første mange måneder af graviditeten er man travlt beskæftiget af hverdagen med arbejde, indkøb og aftensmaden, der ikke laver sig selv.

Du kan med fordel her overveje at investere i abonnement på en af markedets mange måltidskasser, så du slipper for at købe ind og får muligheden for at lave, hurtig, nem og sund mad til dig som gravid og til dit barn i maven.

Til sidst ønskes stort tillykke med graviditeten og en rigtig god, rolig og stressfri graviditet fyldt med glæde og alt held og lykke fremover med den lille ny.