Gravid
Føler du dig presset som mor?

Sådan klarer du presset, der ligger på de moderne mødre

Picture of Af sponsor
Af sponsor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Som mor i nutidens Danmark, lægger der et hvis pres på ens skuldre. Det er ikke altid lutter lagkage, hvor man kan nyde børnenes første år og se dem vokse fra dag til dag. Hvor det engang forventedes af mødre, at de skulle være hjemme og passe familien, arbejder størstedelen af mødre i dag ved siden af deres ”fuldtidsjob” som mor. Dertil kommer de mange forventninger, der kan give et pres på mødre i dag – både når det kommer til det økonomiske, børnenes velvære som første prioritet samtidigt med at ens udseende bestemt ikke skal glemmes.

Den økonomiske situation

Mange familier i Danmark lever af to indkomster, hvis det er muligt. Herved er der råd til en hverdag, hvor der ikke skal spares i samme grad som andre er nødsaget til, og hvor en ferie i ny og næ kan lade sig gøre. Men når karrieren skal passes, og du som mor skal performe på din arbejdsplads, kan det være svært at få tid og overskud til pasning af hus og familie.

Alligevel forventes det, at de moderne kvinder kan holde til ansvaret på deres arbejde og ikke mindst derhjemme – uden at de to påvirker hinanden.

Det kan være ekstremt svært at sige fra, men det er samtidigt vigtigt at huske på, at du ikke er nogen ”superwoman” og kun har 24 timer på et døgn. For at få en velfungerende hverdag er det derfor vigtigt at finde den ultimative balance mellem arbejdslivet og familien, så du ikke bliver udkørt og havner i alt for stressede perioder. Derudover er det muligt at få en oversigt over lånemuligheder og omlægning af lån, hvis den økonomiske situation skulle blive for hård til tider.

Børnenes velvære som første prioritet

Curlingforældre er efterhånden et kendt udtryk i Danmark, og med tiden bliver det brugt mere og mere. Børnene skal altid komme i første række, og er man der ikke som mor og står bag sit barns og dets holdninger uanset hvad, vil nogle se ned på en og stemple en som dårlig mor.

I nogle kredse kan man som mor føle, at der også bliver set ned på en, hvis man kræver for meget af børnene, og man ikke gør nok for at opfylde børnenes ønsker.

Her er det vigtigt at vide, at selvom man som mor har et instinkt, som fortæller en, at man vil gøre alt for sit barn, er det også vigtigt at lade dem stå på egen fod og vokse op som individer. Hurtigt kan det blive en bjørnetjeneste, hvis forældre generelt ikke lader deres børn klare sig selv til tider og ikke mindst lære af deres egne fejl.

Udseendet skal være i top

Ikke nok med at den økonomiske situation skal være god, så der er råd til at leve et godt liv og ikke mindst kunne give sine børn dette, og at børnenes velvære bestemt ikke må blive nedprioriteret, så er der samtidigt nogle idealer for især kvinder, der kan være svære at følge.

Som mor der har født, ændrer kroppen sig i mere end en forstand, og dertil kommer den nye hverdag, man skal vende sig til, hvor meget af ens tid, overskud og opmærksomhed går til den nyfødte. Det kan blot gøre det endnu sværere at skulle leve op til kropsidealer, der ses i diverse blade og på de sociale medier. Botox, permanent hårfjerning og diverse foryngende behandlinger er blevet hverdag for mange. Det kan derfor være svært at følge med denne bølge, når man har en nyfødt under armen.

Som mor skal du huske, at redigering, filtre og perfekte vinkler er normalt og kan fordreje virkeligheden. Der er ingen grund til dårlig samvittighed over sit liv eller sin krop, bare fordi andres liv bliver udstillet perfekt på internettet. Den almene kvinde ser med sikkerhed ud som du gør, og en pause fra sociale medier kan nogle gange være fornuftig, hvis det påvirker dit syn på dig selv for meget.